« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
potraga

I dalje se traga za Cessnom

Na Velebitu je danas nastavljena intenzivna potraga za nestalim zrakoplovom Cessna i članovima posade.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Ivanov/CROPIX)
Više o

cessna velebit

,

potraga Velebit

,

Josip Crnčević

Kako se doznaje u Stožeru za potragu pri Policijskoj upravi zadarskoj, u potragu je danas uključen približno isti broj tragača kao i jučer kada je za nestalom Cessnom i njezinom posadom tragalo oko 160 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), specijalne policije, interventne jedinice PU zadarske i čuvari Nacionalnoga parka Paklenica.

Meteorološki uvjeti na Velebitu su izuzetno teški, a danas pada i kiša što još više otežava potragu te onemogućuje potragu iz zraka.

Prema navodima Stožera za potragu, oko podneva će jutarnju smjenu zamijeniti novi tragači koji će na Velebit biti prevezeni letjelicama.

Prostor potrage za zrakoplovom i članovima posade sužen je na područje oko Vaganskog vrha na Velebitu, no u Stožeru kažu kako je očito da je zrakoplov pao na visini koja još nije dostupna tragačima koji za nestalim zrakoplovom tragaju na tlu.

Zrakoplov Cessna u kojemu su, prema službenim informacijama, bile tri osobe, a prema pisanju nekih medija četiri, nestao je u četvrtak oko 16 sati. Riječ je o privatnom zrakoplovu, u vlasništvu Josipa Crnčevića, koji je iz Zagreba prema Zadru krenuo u četvrtak oko 15 sati. (hina/metro-portal)

07.02.2009. 13:35:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh