« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
Vratite nam parking!

I dalje prosvjedi na Britancu

Ovoga puta akciju su izveli stanovnici Kukuljevićeve uz čaj i kolače

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Metro)
Više o

parkiranje

,

Zagrebparking

,

prosvjed pantovčak

,

Kukuljevićeva

Kukuljevićeva je jedna od ulica koja se našla na udaru Zagrebparkinga ove jeseni, koordiniranom akcijom cijelog čopora pauka koji su kao bijesni vukovi dizali automobile na lijevoj strani sve dok nisu natjerali stanovnike da se prestanu parkirati na pločniku pred svojim ulazima.

Obrazloženja za ovo nasilje, naravno, nije bilo, a prosvjedi putem medija nisu davali nikakve rezultate. Potaknuti akcijama susjeda s Pantovčaka, stanari Kukuljevićeve ulice napravili su happening na parkingu na Britancu, počastivši prolaznike čajem i kolačima. Usput su prikupljali potpise za inicijativu za vraćanje mogućnosti parkiranja u njihovoj ulici.

Policije je bilo u prevelikim količinama, nekoliko automobila i desetak policajaca, a cijelo je vrijeme oko skupa prijeteći kružio pauk?! Drskost i bezobrazluk Zagrebparkinga koji naveliko krši prometne propise iscrtavajući parkirna mjesta na mjestima gdje je to zakonom zabranjeno naišao je na podsmijeh okupljenih.

Samo je Ivo Josipović od predsjedničkih kandidata smatrao potrebnim pojaviti se na događanju, pokazavši pritom potpuno neznanje o situaciji s parkiranjem u Kukuljevićevoj. Ipak, okupljeni su pozitivno komentirali posjet, uz žal što ista ideja nije pala na pamet Milanu Bandiću.

20.12.2009. 12:37:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh