« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
WTF?!

I Ameri mjere kuruzu desnicom u čast Trumpa

Pobjeda Donalda Trumpa proslavljena je uz nacističke pozdrave i dizanje desnice, prikazuje video snimljen na konferenciji održanoj u Washingtonu

Heil Trump?!
Heil Trump?! (Screenshot YouTube)
Više o

Donald Trump

,

nacistički pozdrav

"Heil Trump, heil našem narodu, heil pobjedi!", povikao je Richard B. Spencer ispred dvjestotinjak sudionika konferencije Instituta za nacionalne politike, održane u subotu u zgradi Ronalda Raegana u glavnom gradu SAD-a. Video je objavio američki Atlantic.

Institut sebe opisuje kao "nezavisnu organizaciju, posvećenu naslijeđu, identitetu i budućnosti narode europskih potomaka u SAD-u i svijetu". Spencer je široj američkoj javnosti poznatiji kao osoba koja promovira i vodi pokret "alt-right", odnosno alternativnu desnicu.

On je izjavljivao kako je njegov san "novo društvo, etnička država koja bi bila mjesto okupljanja svih Europljana" i on je to nazvao "mirnim etničkim čišćenjem".

Konferencija je, prema izvještaju Atlantica, tijekom dana održavana u relativno umjerenom tonu, no nakon večere, kada su je napustili novinari, Spencer je ustao i održao govor koji je bio prepun antisemitizma, ali i "posuđenica" iz jezika nacističke Njemačke, kao što je "Lügenpresse" - termin koji označava srednjostrujaške medije.

"Amerika je do prošle generacije bila bijela zemlja, napravljena za nas i naše potomke... Ona je naša kreacija, naše nasljedstvo i pripada nama", kazao je, dok mu je oduševljena publika odgovarala aplauzuom i nacističkim salutiranjem.

Evo kako Ameri "mjere kuruzu" i pokazuju kako im je visoko narasla ...


22.11.2016. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh