« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
LOPOVI

HZZO opet upozorava na prevarante

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u ponedjeljak je opet upozorio građane da ne nasjedaju na pokušaje prevare nepostojećih privatnih klinika koje se predstavljaju kao ugovorni partneri HZZO-a

Pazite da vas ne preveslaju
Pazite da vas ne preveslaju (Arhiva)
Više o

HZZO

,

prevare

HZZO ističe u priopćenju da su tijekom proteklih nekoliko godina više puta zaprimili dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju njihovo ime, nudeći pri tome različite usluge i uređaje, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

Ovih je dana HZZO ponovo dobio dojavu osiguranika da na području Pregrade i Huma na Sutli nepoznate osobe obilaze domove građana i lažno se predstavljaju kao djelatnici Klinike Ostojić iz Krapine, koja je ugovorna ustanova HZZO-a, nudeći im pripravke za različite bolesti koje naplaćuju 100 kuna, a u cijenu je uključen i internistički pregled u Klinici Ostojić.

Klinika Ostojić u Krapini ne postoji i nije ugovorna ustanova HZZO-a, već se radi o lažnom predstavljanju i upotrebi imena HZZO-a u svrhu obmanjivanja osiguranih osoba, poručuju iz Zavoda.

HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se preporukom niti prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i sl. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih uređaja i usluga, poručuje HZZO i poziva građane koji se nađu na meti prevaranata da ih prijave policiji.

02.05.2016. 12:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh