« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BEZ VEĆIH ZASTOJA

HŽ: Unatoč snijegu sve pruge otvorene za promet

Jutros su vlakovi u zagrebačkom prigradskom prometu vozili bez ikakvih teškoća, kasneći u prosjeku pet minuta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

snijeg

,

vlakovi

,

Hrvatske željeznice

,

pruge

Unatoč nevremenu u cijeloj zemlji sve su pruge u Hrvatskoj otvorene za promet, ali zbog hladnoće i obilna snijega na nekim od njih rano jutros bio je otežan promet pa su kasnili putnički vlakovi, izvijestili su iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Sve dežurne ekipe su na terenu, čiste snijeg s perona, kolosijeka i skretnica, a dežuraju i sve radionice za popravak vučnih vozila kako bi se što prije uklonili kvarovi koji nastaju zbog snijega i niskih temperatura. Jutros su vlakovi u zagrebačkom prigradskom prometu vozili bez ikakvih teškoća, kasneći u prosjeku pet minuta.

Vlakovi na osječkom, vinkovačkom, koprivničkom i varaždinskom području te vlakovi iz Siska vozili su također bez većih teškoća, a kasnili su do desetak minuta. Otkazan je jedino jedan vlak na pruzi Krapina - Đurmanec. Putnici su prevezeni kombijem.

Vlakovi kroz Liku prometuju bez većih teškoća pa je noćni vlak iz Splita u Zagreb kasnio deset minuta koliko i noćni vlak iz Zagreba u dolasku u Split. Rano jutros zbog teškoća na križanjima u Ivanić Gradu kasnili su vlakovi prema Novskoj i obratno. U tijeku jutra stanje se na tom području popravilo.

U Gorskome kotaru noćas su velike količine snijega i niske temperature uzrokovale kvarove lokomotiva i signalnih uređaja. Oko 7 sati pokvarila se lokomotiva teretnog vlaka između kolodvora u Lokvama i Delnicama što je uzrokovalo zastoj na jednokolosiječnoj pruzi sve dok se vlak nije s drugom lokomotivom povukao u kolodvor u Lokvama.

Zbog toga zastoja, kao i drugih kvarova na lokomotivama i signalnim uređajima, jutarnji brzi vlak iz Rijeke kasni u dolasku u Zagreb oko 140, a brzi vlak Zagreb - Rijeka oko 60 minuta. Kasne i lokalni vlakovi na području Rijeke i Gorskoga kotara, navode u HŽ-u. (hina/metro-portal)

11.02.2010. 13:53:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh