« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PODNE I PET

HUS otkazao splitski prosvjed najavljen za 18. ožujka

Razlozi za prosvjed su nestali jer su predstavnici svih problematičnih tvrtki pristali na rješenja ponuđena od strane sindikata i ministara

(Nikša Stipaničev/Cropix)
Više o

Split

,

prosvjed

,

Ozren Matijašević

,

HUS

,

Podne i pet

Vodstvo Hrvatske udruge sindikata (HUS) danas je odlučilo otkazati za sutra, 18. ožujka, najavljeni veliki prosvjedni skup u Splitu simbolična naziva "Podne i pet", na kojem se namjeravalo izraziti nezadovoljstvo odnosom Vlade prema poteškoćama gospodarskih tvrtki na području Splitsko-dalmatinske županije.

Odluka o otkazivanju HUS-va sutrašnjeg prosvjednog skupa uslijedila je nakon današnjih sastanka u Splitu ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petra Čobankovića, ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete i predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedrana Duvnjaka sa sindikalnim predstavnicima i predstavnicima uprava više tvrtki s područja Splitsko-dalmatinske županije koje su u teškom stanju i prijeti im opasnost masovnih otkaza zaposlenicima.

Predsjednik HUS-a Ozren Matijašević, koji je također nazočio razgovorima, izjavio je novinarima kako su prestali razlozi za sutrašnji prosvjed jer su predstavnici svih tvrtki koji su pojedinačno razgovarali sa ministrima Čobankovićem i Kalmetom rekli da su zadovoljni ponuđenim rješenjima za prevladavanje poteškoća u njihovim tvrtkama.

"U današnjim razgovorima ostvarili smo maksimalno od onoga što smo za svako pojedinačno poduzeće tražili, a za tri tjedna dogovoren je novi sastanak također u Splitu na kojem će se razmotriti provedba današnjih zaključaka", kazao je Matijašević.

Napomenuo je kako cilj nisu prosvjedi nego rješavanje gospodarskih poteškoća u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

"U Hrvatskoj postoji 30-tak tvrtki u iznimno teškom stanju, a većina ih je na području Splitsko-dalmatinske županije", kazao je Matijašević. (hina/metro-portal)

17.03.2010. 18:39:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh