« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
BEZ POLITIKANTSTVA

HUS najavio jesenske prosvjede

Temeljni razlog prosvjeda je evidentno nezadovoljstvo građana zbog katastrofalnog stanja državnih financija i gospodarstva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić/CROPIX)
Više o

sindikalni prosvjed

,

Ozren Matijašević

,

HUS

,

Hrvatska udruga sindikata

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević, kao reakciju na socijalno i gospodarski pogubne poteze vladajuće strukture, najavio je danas niz prosvjednih aktivnosti HUS-a u rujnu. a HUS izlazi sa 15 zahtjeva među kojima su ukidanje kriznih poreza i vraćanje stope PDV-a na 22 posto.

Najavljujući svoje prosvjedne aktivnosti iz HUS-a ističu kako odbijaju biti dovedeni u ikakav politički ili stranačko obojeni kontekst.

Najavljuju da će se prosvjedi održati 9. rujna u Vinkovcima, 10. rujna u Osijeku, 11. rujna u Šibeniku, 12. rujna u Puli i u Rijeci, 14. rujna u Splitu i 15. rujna u Zagrebu.

HUS traži ukidanje kriznih poreza, vraćanje stope PDV-a na 22 posto, kao i izuzimanje iz sustava PDV-a što je moguće većeg obuhvata artikala široke potrošnje i svakodnevne uporabe. Traže povlačenje protupravne odluke Vlade o davanju preporuke trgovačkim društvima u pretežnom državnom vlasništvu da smanje plaće radnika za 10 posto.Na današnjoj novinarskoj konferenciji iz HUS-a su izjavili kako je temeljni razlog prosvjeda "evidentno nezadovoljstvo radnika i građana RH uzrokovano katastrofalnim stanjem državnih financija i gospodarstva, te načinom na koji Vlada pokušava spasiti stanje odavna izmaklo kontroli."

Koristeći svoje legitimno pravo na prosvjed, a uvažavajući, kako navode, stavove svog članstva i brojnih ozlojeđenih građana, HUS izlazi s preciznim zahtjevima lišenim svakodnevnog politikanstva i lažne socijalne osjetljivosti.

Zahtjevaju stimuliranje osobne potrošnje građana kao preduvjet ozdravljenja prvenstveno proizvodno orijentiranog gospodarstva, maksimalnu zaštitu domaće proizvodnje putem dosljedno provođenih uvoznih restrikcija za dobra prisutna na domaćem tržištu, te hitan obračun s kriminalom i korupcijom.

Izvor: Hina

07.08.2009. 14:17:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh