« Film
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
KINOTEKA

Human Rights Film Festival i Spencer

U goste dolazi Human Rights Film Festival, a među Novitete Spencer Pabla Larraína, biografska priča o Lady Di

Spencer
Spencer (Arhiva)
Više o

19. HRFF

,

Tjedan u Kinoteci

Devetnaesti Human Rights Film Festival održat će se od 5. do 12. prosinca u zagrebačkim kinima Tuškanac i Kinoteka, a dio popratnog programa će se odvijati u MaMi, Močvari te Dokukinu KIC. Festival programski fokusiran na ljudskopravaške teme, ali i autorski film općenito, domaćoj će publici predstaviti nove naslove nekih od najvažnijih svjetskih redatelja i redateljica. Među njima u Kinoteci možete pogledati nove filmove Elize Hittman (Nikad rijetko ponekad uvijek), Céline Sciamma (Mala Mama), Sergeja Loznice (Babin Jar. Kontekst) te dva filma intrigantnog japanskog autora Ryusukea Hamaguchija, među kojima i u Cannesu nagrađeni Drive My Car, inače adaptaciju kratke priče Harukija Murakamija.

U Kinoteci će se održati i dio bogatog diskurzivnog programa, organiziranog u suradnji s partnerima s civilnog društva. Teme o kojima će se raspravljati raznolike su i obuhvaćaju medijsku pismenost, migracije, nasilje u obitelji, energetiku itd.

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

Noviteti: Spencer

Među novitete stiže Spencer, novi film čileanskog redatelja Pabla Larraina, u kojem dramatizira odluku princeze Diane da okonča brak s princom Charlesom i napusti kraljevsku obitelj. Riječ je o još jednoj izvrsnoj historiografskoj fikciji na tragu Larraínovih ranijih uspješnica Jackie (2016) i Neruda (2016) s izvrsnim nastupom Kristen Stewart u naslovnoj ulozi.

Među ostalim naslovima pogledajte Francusku depešu, maštovitu i duhovitu komediju Wesa Andersona koja funkcionira i kao oda reportažnom novinarstvu staroga kova, te Dinastiju Gucci Ridleya Scotta, ekstravagantnu rekonstrukciju dramatičnih trzavica među članovima obitelji ove modne dinastije.

Matineja: Pjevajte s nama 2

Na subotnjoj matineji pogledajte Pjevajte s nama 2, nastavak animiranog hita Gartha Jenningsa, u kojem glazbeno nadarena koala Buster Moon i njegovi prijatelji

nastoje uvjeriti povučenu rock zvijezdu da se priključi njihovu timu. Film se prikazuje sinkroniziran na hrvatski jezik.

 

Praktične informacije

Ulaz na projekcije iz programa Human Rights Film Festivala su besplatne, uz obvezno preuzimanje ulaznica na blagajni.

Filmove iz kinotečnih programa Kinoteke pogledajte uz Filmski pokaz, nove rute do vašeg starog mjesta u kinu! Više o svemu saznajte ovdje.

Pri ulasku u prostorije kina Kinoteka obavezno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Osobe koje nemaju odgovarajuću dokumentaciju, nažalost neće moći prisustvovati programima koji se održavaju u kinu Kinoteka.

Sukladno važećim protuepidemiološkim mjerama, broj posjetitelja u kinu dodatno je smanjen, stoga vas pozivamo da svoje ulaznice osigurate na vrijeme. O mjerama koje smo poduzeli kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u programima kina Kinoteka pročitajte ovdje.

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. 

06.12.2021. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh