« Biznis
objavljeno prije 9 mjeseci i 7 dana
PROBLEMI?

Huawei u globalnoj recesiji mora razmišljati o opstanku

Huawei mora prebaciti težište sa širenja poslovanja na opstanak i ustrajati u "povijesnoj misiji" razvoja informacijske i komunikacijske tehnologije na pragu dugotrajne globalne recesije

Čak i oni imaju problema...
Čak i oni imaju problema... (Arhiva)
Više o

problemi

,

Huawei

"Glavno je načelo opstanak, što znači da će marginalne tvrtke biti smanjene i zatvorene. Posljedice ćemo osjetiti svi", napisao je u ponedjeljak u mailu radnicima osnivač Huaweija Ren Zhengfei, a prenio poslovni portal Yicai. Tradicionalni fokus Huaweija na informacijsku i komunikacijsku tehnologiju (ICT) iznimno je važan, naglasio je Ren.

"Moramo jasno reći da je povijesna misija Huaweija izgradnja ICT infrastrukture, a što su vremena teža, to moramo biti ustrajniji", rekao je. Huawei će "potpuno odustati" od tržišta u nekim zemljama, a iduće godine smanjit će "slijepa" ulaganja i širenje i poslovati primjerenim ritmom, prenosi poslovni portal riječi utemeljitelja kineske kompanije. Područja razvoja uključuju prema njegovim riječima računalstvo u oblaku, digitalnu energiju i poslovanje s pametnim automobilima, navodi Yitzai.

Globalno gospodarstvo nastavit će padati sljedećih deset godina, a rat, "kontinuirana blokada" Sjedinjenih Država i pandemija covida 19 neće ostaviti "nijednu svijetlu točku u svijetu" u sljedećih tri do pet godina, napisao je Ren radnicima, prema izvješću Yicaija. Huaweijevi će izgledi za nekoliko godina biti neizvjesni, zaključio je.

U kineskoj kompaniji istaknuli su da je mail namijenjen radnicima i nisu ga željeli dodatno komentirati. Huaweijevi rezultati u prvoj polovini godine pokazali su pad dobiti za 52 posto, na 15,08 milijardi juana, prema izračunima Reutersa, uz slabije rezultate odjela za pametne telefone i prijenosna računala zbog posustajanja gospodarstva, koronamjera i izazova u opskrbnom lancu.

24.08.2022. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh