« Ekosfera
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
ODLIČNO

Huawei Hrvatska postao član inicijative UN Global Compact

Sudjelovanjem u UN Global Compact inicijativi želimo dodatno naglasti našu želju i brigu o zaposlenicima, našim poslovnim partnerima i korisnicima

Huawei
Huawei (Huawei)
Više o

Huawei

,

UN Global Compact

,

Huawei Hrvatska

Podružnica Huawei Technologies u Hrvatskoj priključila se lokalnoj mreži UN Global Compacta koji vodi Hrvatska udruga poslodavaca, a članstvom se obvezala na primjenu univerzalnih načela održivog razvoja i poduzimanje dodatnih koraka kako bi poduprijela UN-ove ciljeve. Krovna kompanija Huawei Technologies je potpisnik UN Global Compact inicijative još od 2004. godine, a sada će i hrvatski dio kompanije biti direktno uključen u stvaranje održivog financiranja te aktivaciju lokalnih zajednica kako bi se ostvarila promjena na globalnoj razini.

Sudjelovanjem u UN Global Compact inicijativi želimo dodatno naglasti našu želju i brigu o zaposlenicima, našim poslovnim partnerima i korisnicima, kao i našoj planeti. Huawei od početka poslovanja u Hrvatskoj ima postavljene visoke kriterije za zaposlenike, partnere, korisnike, čitavu zemlju i planet. Sva naša poslovna rješenja i proizvodi usklađeni su s najvišim nacionalnim zelenim standardima, kao i EU standardima. Fokusirani smo na kontinuirano poboljšanje svojih proizvoda i usluga kako bi još bolje zaštitili okoliš, održiv razvoj ekosustava i omogućili pozitivan doprinos društvu", rekao je Kevin Zhang Qiming, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska.

UN Global Compact najveća je svjetska inicijativa za održivi razvoj i korporativnu održivost, s 13.000 članica u 160 država i više od 70 lokalnih mreža diljem svijeta. Kao posebna inicijativa glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, UN Global Compact dobio je mandat usmjeravanja i pružanja podrške poslovnoj zajednici diljem svijeta u napretku i ispunjenu Ciljeva održivog razvoja i Agende 2030.

"Hrvatska mreža UN Global Compact želi dobrodošlicu Huaweiju kao jednoj od vodećih globalnih kompanija koje promiču održivu i zelenu tehnologiju", izjavila je Vali Marszalek, izvršna direktorica Global Compact Hrvatska.

Huawei Technologies na globalnoj razini aktivno uključuje principe održivosti u kompletan životni ciklus svih proizvoda, a uz to pomaže i drugim industrijama u smanjenju potrošnje energije i smanjenju štetnih emisija, sve kako bi potaknuo cirkularnu ekonomiju. Huawei je na taj način posvećen smanjenju emisija CO2, promociji obnoljivih izvora energije i povećanju obnovljivih ekonomskih sustava.

Konkretno, Huaweijevo PowerStar rješenje značajno smanjuje energetsku potrošnju mobilnih mreža, a na postojećim lokacijama već sada štedi do 200 million kWh električne energije godišnje. Huaweijeva digitalna rješenja za energetske sustave su trenutno instalirana u preko 170 zemalja i regija diljem svijeta. Ta su rješenja generirala 325 milijardi kWh električne energije iz obnovljih izvora i smanjila CO2 emisije za 160 milijuna tona. Huaweijev 5G povećava kapacitete mobilnih mreža za oko 30 puta, a istovremeno smanjuje potrošnju energije za gotovo 90 posto u odnosu na 4G mreže.

Huawei Technologies u Hrvatskoj drži visoke standarde grupe po pitanju održivosti, a pokrenuti su i posebni programi podrške lokalnoj zajednici, poput Huawei Seeds for the Future projekta koji svake godine odabire 10 studenata za stipendiranje i praksu, 1000 Dreams donacijskog projekta i drugih donacijskih projekata realiziranih u 14 godina poslovanja Huaweija u Hrvatskoj.

Huawei Technologies svake godine izvještava o velikom napretku u sva četiri strateška stupa koja pridonose održivosti: Digitalna inkluxija, Sigurnost i povjerenje, Zaštita okoliša i Zdrav i harmoničan ekosustav, a posljednji Izvještaj o održivosti za 2020. godinu možete preuzeti ovdje.

17.08.2021. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh