« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
JAČANJE PONUDE

HTZ daje 3,3 milijuna kuna za turističke manifestacije

Najveći pojedinačni iznos od 310 tisuća kuna od HTZ-a dobiva Grad Zagreb za šest projekta i manifestacija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

turistička ponuda

,

ATP Umag

,

zagreb turistička ponuda

,

Hrvatska turistička zajednica

S ciljem unapređenja turističke ponude i prepoznatljivosti hrvatskog turizma Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ove godine s dva milijuna kuna sufinancira ukupno 127 zabavnih, sportskih te drugih projekata i manifestacije u svim hrvatskim županijama, dok HTZ-ov Ured za kulturni turizam s 1,3 milijuna kuna sufinancira ukupno 86 kulturno-turističkih inicijativa.

Od ukupnih 127 sufinanciranih projekata i manifestacija najviše ih je na području Primorsko-goranske županije, 17, za što HTZ izdvaja 235 tisuća kuna. Među tim projektima i manifestacijama su i Riječki karneval, Rabska fjera, Svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu na Malom Lošinju te drugi.

Ipak, najveći pojedinačni iznos od 310 tisuća kuna od HTZ-a dobiva Grad Zagreb za šest projekta i manifestacija, među kojima najviše, 150 tisuća i 100 tisuća kuna ide za Svjetski kup u skijanju na Sljemenu, odnosno za teniski turnir ATP u Zagrebu.

Istarska županija za 11 projekata i manifestacija dobiva 215 tisuća kuna, od čega gotovo polovica ili 100 tisuća kuna ide za teniski ATP turnir u Umagu.

Sedam projekata i manifestacija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji HTZ će sufinancirati sa 120 tisuća kuna, od čega najviše, 40 tisuća kuna ide za Maraton lađa na Neretvi.

Slijedi Zadarska županija koja za 11 projekata i manifestacija dobija 110 tisuća kuna, a svi projekti ravnopravno dobijaju istu visinu potpore od po 10 tisuća kuna.

Šibensko-kninskoj županiji ide 100 tisuća kuna za osam projekata i manifestacija, dok su ostale županije dobile manje od po 100 tisuća kuna, odnosno između najmanjih 40 tisuća kuna (Požeško-slavonska županija) i najviših 95 tisuća kuna (Splitsko-dalmatinska županija).

Od ukupnih nešto malo više od 1,3 milijuna kuna kojima HTZ-ov Ured za kulturni turizam ove godine sufinancira 86 kulturno-turističkih inicijativa u svim županijama, najviše ili 150 tisuća kuna određeno je za Dubrovačke ljetne igre te 100 tisuća kuna za Splitsko ljeto.

Po 50 tisuća kuna ide pulskom Festivalu igranog filma, šibenskom Međunarodnom dječjem festivalu te zadarskim Glazbenim večerima u Sv. Donatu, dok se ostale inicijative sufinanciraju s iznosima od pet do 40 tisuća kuna. (hina/metro-portal)

09.04.2010. 10:29:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh