« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
umirovljenici na nogama

HSU podržava sindikalne prosvjede

Najave sindikalnih prosvjeda podupire i Hrvatska stranka umirovljenika, izjavljuje predsjednica gradske organizacije stranke Višnja Fortuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

HSU

,

Hrvatska stranka umirovljenika

,

sindikalni prosvjedi

"Naša stranka kao stranka stvarne socijalne osjetljivosti oduvijek podupire načela demokratske borbe za prava građana, pa se tako i ovaj put solidariziramo sa svima koji su ovim nepravednim porezom oštećeni i kojima su prekršena njihova ustavna prava", stoji u priopćenju.

HSU, dodaje se, razumije činjenicu da se gospodarstvo nalazi u teškoj situaciji, ali ne razumije i ne može poduprijeti praksu da se kriza naplaćuje iz džepova onih građana koji ionako plaćaju najviše. HSU ističe da je takvu svoju principijelnost dokazala izlaskom iz vladajuće koalicije.

"Smatramo da su prosvjedi poželjan oblik izražavanja građanske volje, no, istodobno, žalimo zbog razjedinjenosti sindikalnih organizacija i činjenice da sindikati ni ovaj put, bez obzira na tegobnost političkog i egzistencijalnog trenutka, neće nastupiti zajednički", poručuju iz zagrebačkog HSU te dodaju da neće sudjelovati u organizaciji prosvjeda jer oni trebaju ostati neobilježeni stranačkim bojama.

Završni skup sindikalnih prosvjeda bi se trebao održati 15. rujna na Trgu bana Jelačića.

Izvor: Hina

31.08.2009. 15:48:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh