« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
PREVIŠE POLITIKE

HSS traži ostavku direktora Zagrebačkog holdinga

Politika se jako uplela u rad Holdinga koji ne funkcionira kako bi trebao, a ako se to nastavi vrlo brzo će pokleknuti, poručuju HSS-ovci

Ivo Čović
Ivo Čović (Saša Midžor Sučić/Cropix)
Više o

HSS

,

Zagrebački holding

,

Ivo Čović

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) grada Zagreba Darko Vuletić danas je od predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića zatražio da podnese ostavku kako bi se razriješile teškoće te tvrtke.

"Politika se jako uplela u rad Holdinga. Svi gospodarstvenici koji razmišljaju normalno kažu da je to šteta, jer ta najveća hrvatska tvrtka ne funkcionira onako kako bi trebala. Ako tako nastavi, vrlo brzo će kleknuti", ustvrdio je Vuletić na konferenciji za novinare. Naglasio je da stoga HSS predsjedniku uprave holdinga Ivi Čoviću predlaže da podnese ostavku kao moralan čin, koji će ubrzati rješenje problema holdinga.

Također traži da ministarstvo uprave i trgovački sud "što hitnije uklone pat poziciju izazvanu različitim političkim obračunima zbog čega ta tvrtka otežano posluje". Vuletić je dodao da visina plaće treba odgovarati rezultatima, da je vlada donijela naputak da svi predsjednici i članovi uprava smanje plaću na 16.000 kuna te kako je očekivao da će se to dogoditi i u Zagrebu.

U HSS-u smo zabrinuti zbog namjerne priče o Varšavskoj ulici kao najvećem problemu u gradu, a smatramo da jedna rampa to nije jer u gradu ima i drugih velikih problema, a među najvećima je odlagalište otpada u Jakuševcu, o čemu ćemo inicirati skupštinsku tematsku sjednicu, istaknuo je.

Vuletić je rekao i kako je za dva dana na redu tematska sjednica skupštine o Varšavskoj, ali da do danas zastupnici od skupštinske većine nisu dobili prijedlog zaključka po kojem bi se to pitanje riješilo.

"Očito je da većina u skupštini neće riješiti to pitanje jer im treba da dobiju političke bodove i to pitanje stalno mora visjeti u zraku", ustvrdio je. Rekao je kako u HSS-u smatraju da je uzrok toga nedostatak dijaloga - gradonačelnik šuti, investitor radi svoj posao, građanske inicijative prosvjeduju, a skupštinari sazivaju tematske sjednice s gotovo nikakvim zaključcima. (hina/metro-portal)

16.03.2010. 16:43:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh