« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
politička mirovina

HSP sigurno dobiva novog predsjednika

Anto Đapić najavio je da se osobno neće kandidirati za još jedan predsjednički mandat na općem saboru Hrvatske stranke prava.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Anto Đapić

,

HSP

"Neću se kandidirati za predsjednika HSP-a, jer smatram da je vrijeme za nove ljude, ali ovih 60 dana upravljat ću strankom čvrsto i odgovorno, kao pravi predsjednik", poručio je Đapić s HSP-ove izvještajne konvencije u Hypo centru, koja je okupila više od 700 izaslanika.

Time je odbacio zahtjeve dijela stranačkih nezadovoljnika koji su zatražili njegovu ostavku, najavljujući da će u protivnom osnovati novu pravašku stranku.

Protivnike je nazvao "burom u čaši vode", poručujući kako neće uspjeti destabilizirati HSP, jer je HSP "žilava stranka".

"Među nama moraju postojati razlike, ali u stranci ima dovoljno prostora da se sve raspravi na stranačkim tijelima. Nedopustivo je da neki bez realne snage u stranci svoje pozicije nastoje osigurati preko medija, nanoseći štetu HSP-u", rekao je Đapić, ustvrdivši da iza nezadovoljnika stoje krivi potezi i loši izborni rezultati.

Ocijenio je da dobri rezultati na lokalnim izborima u svibnju ukazuju na povratak HSP-a, a smatra i da je dobro odlučio kad je pokrenuo unutarstranačke izbore, kako bi se na temelju izbornih rezultata odredio sastav stranačkih tijela. Ocijenio je i da iza napada nekih bivših stranačkih dužnosnika stoje političke stranke kojima ne odgovara snažan HSP.

Odlučeno je i da će HSP na izbore za predsjednika Republike ići sa svojim kandidatom, a tko će to biti odlučit će Predsjedništvo stranke do kraja mjeseca.

Izaslanike Konvencije Đapić je pozdravio riječima "Bog i Hrvati, za dom spremni", a novinarima je nakon Konvencije kazao kako će o suspendiranoj Ruži Tomašić, koja je najavila osnivanje nove stranke, odlučivati HSP-ov Časni sud.

Izvor: Hina

05.09.2009. 14:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh