« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SJEĆANJE

HSP pali svijeće u ulicama grada Vukovara

Hrvatska stranka prava organizirala je paljenje 87 svijeća u znak sjećanja na 87 dana obrane Vukovara

hsp svijeće vukovar
hsp svijeće vukovar (Danijel Soldo/Cropix)
Više o

HSP

,

Vukovar 1991.

,

Danijel Srb

,

Hinterstoder

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb izjavio je u Osijeku kako se današnjim prisjećanjem na početak bitke za Vukovar želi skrenuti pozornost javnosti na odlučnost i hrabrost Vukovaraca u obrani svoga grada i cijele Hrvatske.

Podružnice i ogranci HSP-a danas će u mjestima i gradovima gdje postoje ulice koje nose ime grada Vukovara, u tim ulicama zapaliti 87 svijeća u znak sjećanja na 87 dana obrane toga grada od jugo-srpske agresije te na sve poginule vukovarske branitelje.

U Vukovarskoj ulici u Osijeku predsjednik Srb je novinarima kazao kako je na današnji dan 1991. počela bitka za Vukovar, ali da HSP ne želi ni na koji način raditi usporedbu s 18. studenim, kada se Hrvatska sjeća tragedije Vukovara i kada se iskazuje poštovanje prema svim vojnim i civilnim stradalnicima u obrani grada.

"Ovo je naš iskaz poštovanja prema hrabrosti i odlučnosti Vukovaraca i vukovarskih branitelja, jer je to bio iskaz želje hrvatskog naroda u cjelini, da se tada obrani Hrvatska", rekao je Srb.

Na pitanje ostaje li HSP i dalje pri svojoj inicijativi održavanja prosvjednog skupa u Vukovaru zbog najavljenog dolaska srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, Srb je odgovorio potvrdno.

Dodao je da se prosvjedom želi upozoriti srbijanskog predsjednika i hrvatske dužnosnike, kako Tadićev dolazak u Vukovar ne bi bio iskorišten za skidanje odgovornosti Srbije za stradanje Vukovara i rat na ovome prostoru.

"Smatramo potrebnim da u povijesti ostane zabilježeno da je rat na ovim prostorima nastao provođenjem velikosrpskih ideja i planova te agresijom na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu", naglasio je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Ocijenio je da je srbijanski predsjednik Tadić "vješto koristio posjete BiH pod krinkom iskazivanja žaljenja zbog žrtava", kako bi sa Srbije skinuo odgovornost, što je - kako je rekao - za Srbiju iznimno značajno, ali je i Hrvatskoj važno ne dopustiti da se odgovornost za rat djelomično prenese i na Hrvatsku. (hina/metro-portal)

25.08.2010. 13:31:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh