« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
POTENCIJALNI HOLDING

HSLS-HSS traži reorganizaciju osječkih gradskih poduzeća

Josip Vrbošić predstavio je svoj koncept organizacijskog ustroja osječkih gradskih poduzeća.

Josip Vrbošić, predsjednik osječkog HSLS-a.
Josip Vrbošić, predsjednik osječkog HSLS-a. (Igor Sambolec, CROPIX)
Više o

HSS

,

HSLS

,

Osijek

,

Josip Vrbošić

,

reorganizacija

,

holding

Predsjednik osječkoga HSLS-a i kandidat koalicije HSLS-HSS za osječkoga gradonačelnika Josip Vrbošić izjavio je danas kako će, u slučaju da nakon izbora bude vodio gradsku upravu, provesti reorganizaciju gradskih javnih poduzeća i to konceptom koji bi, kako tvrdi, mogao ostvariti više milijunske uštede.

Na današnjoj konferenciji za novinare Vrbošić je predstavio koncept novog organizacijskog ustroja gradskih poduzeća, kao potencijalnog holdinga, kojim bi se, kaže, objedinilo sadašnjih desetak skupština trgovačkih društava, nadzornih odbora, nabavnih, računovodstvenih i drugih službi.

Biti će izrađena studija izvedivosti koja bi trebala pokazati je li ovakav nacrt optimalan te treba li u njemu nešto izmijeniti ili dodatiVrbošić smatra kako će se provedbom ovakvog ustroja gradskih poduzeća ostvariti lakša kontrola poslovanja i racionalnije trošenje sredstava te smanjiti broj menadžerskih ugovora, što bi, kako tvrdi, u konačnici rezultiralo transparentnim poslovanjem i milijunskim uštedama.

Vrbošić je ocijenio kako je u posljednje četiri godine, a i danas, najčešća tema u gradskim poduzećima promjena direktora i članova nadzornih odbora, a da se gradska uprava ne bavi bitnim pitanjima, poput kontrole poslovanja te zadovoljstvom građana kvalitetom i cijenama komunalnih usluga.

Pozvao je aktualnu gradsku vlast, HSP-HDZ-HSU, da već sada prihvati taj koncept reorganizacije gradskih tvrtki, kako bi se što prije polučili pozitivni učinci za građanstvo i stoga što, kako drži, vremena za čekanje više nema. (hina)

09.02.2009. 14:58:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh