« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
UZORAN ZATVORENIK

Hrvoje Žužić izašao iz zatvora

Povjerenstvo za uvjetni otpust odobrilo je puštanje Hrvoja Žužića godinu dana prije isteka kazne

Žužić
Žužić (Arhiva)
Više o

Hrvoje Žužić

Hrvoje Žužić (27), koji je u kolovozu 2007. vozeći pijan svoj BMW u Velikoj Gorici skrivio nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja djevojka, a njezin je dečko teško ozlijeđen, pušten je na slobodu, prenosi Hina. 

Žužić je, kako se doznaje od odvjetnika koji ga je branio Ante Madunića, iz kaznionice izašao nešto prije 9 sati.

Njegovo puštanje na slobodu godinu ranije nego što je po presudi karlovačkog Općinskog suda trebao izaći iz zatvora odobrilo je lani u prosincu povjerenstvo za uvjetni otpust.

Žužić je udovoljavao zakonskim uvjetima za podnošenje molbe za uvjetni otpust jer je odslužio više od dvije trećine kazne i bio je uzoran zatvorenik. Prije odluke povjerenstva Vrhovni sud mu je dva puta odbio ublažiti kaznu.

Ostatak kazne, do rujna 2012. odslužit će na slobodi, no morat će se redovito javljati sucu izvršenja, a ako prekrši uvjetni otpust, vratit će ga u zatvor.

Žužiću se sudilo u Karlovcu, a ne u Velikoj Gorici, gdje je njegova majka sutkinja. Osim zatvorske kazne, kažnjen je i s tri godine zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Tragičnu nesreću skrivio je 1. kolovoza 2007. vozeći svoj automobil s 2,15 promila alkohola brzinom od 111 kilometara na sat. U nesreći je u opelu corsi na koji je naletio poginula 19-godišnja Ružica Pavić, a teško je ozlijeđen 22-godišnji Hrvoje Matijašić. Žužić je tada imao 23 godine.

11.03.2011. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh