« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NEMA SMJENE

Hrvoje Vojković zasad ostaje predsjednik Uprave Croatia osiguranja

Ivan Šuker kaže da Nadzorni odbor ne može smijeniti Vojkovića, to može učiniti samo Vlada koja danas Vojkovića uopće ne spominje

(ezadar.hr)
Više o

Croatia osiguranje

,

Vlada RH

,

Ivan Šuker

,

Hrvoje Vojković

Potpredsjednik vlade i ministar financija, ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja, Ivan Šuker izjavio je danas da Nadzorni odbor ne može smijeniti predsjednika Uprave Hrvoja Vojkovića bez vladinog prijedloga, a Vlada to danas nije učinila.

"Ja to ne mogu napraviti prije odluke vlade. Znate da vlada predlaže, a Nadzorni odbor temeljem toga radi", kazao je Šuker odgovarajući na pitanja novinara nakon vladine sjednice.

Vlada u priopćenju nakon zatvorenog dijela današnje sjednice uopće ne spominje smjenu Vojkovića s čela Croatia osiguranja, a o čemu nakon jučerašnjeg izlaska Vojkovića iz HSLS-a špekuliraju neki mediji.

Upitan kako komentira napise da se Vojković obogatio u proteklih šest godina, Šuker je istaknuo da sve to mogu ispitati hrvatske institucije.

"Znam za njegovu plaću koliko je primao, a za drugo od kud bih ja znao", rekao je. ''Rezultati Croatia osiguranja nisu tako loši da bih ja mogao reći je li on loš ili dobar menadžer'', odgovorio je Šuker na pitanje da li je Vojković loš ili dobar menadžer.

Šuker je na upit novinara opovrgnuo napise da je posljednji kredit Svjetske banke u iznosu 200 milijuna eura uvjetovan promjenama u mirovinskom sustavu, odnosno u slučajevima prijevremenog umirovljenja smanjenjem mirovina za 25 posto.

"Nije. Točno je unutra (u ugovoru) navedeno što je", kazao je Šuker na upit o uvjetovanosti kredita.

Ministar je podsjetio da svi govore kako je Hrvatskoj potrebna mirovinska reforma. "Evidentno je da mi danas u Hrvatskoj, nažalost, imamo tri ugrožene skupine umirovljenika zbog toga što je netko u različitima vremenskim razdobljima intervenirao u mirovinski sustav i napravio to što je napravio. Mi ne smijemo dozvoliti neke buduće traume hrvatskih umirovljenika, a isto tako moramo razmišljati o povećanju stope za drugi stup mirovinskog, jer ako ostane ovakva onda to također neće biti dobro", rekao je. (hina/metro-portal)

04.02.2010. 17:56:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh