« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
NAPREDAK

Hrvatski startupi dobivaju sve više investicija

U prošloj se godini ulaganje u hrvatske startupe udesetostručilo u odnosu na prethodnu, a polovicu je pokupio Mate Rimac

Rimac je pokupio polovicu investicija prošle godine
Rimac je pokupio polovicu investicija prošle godine (Arhiva)
Više o

ulaganje

,

Rimac Automobili

,

startup

,

Degordian

Regionalno istraživanje o investiranju u startupe pokrenuo je portal Netokracija u suradnji s regionalnim investicijskim fondom StartLabs sa sjedištem u San Franciscu. Cilj istraživanja je bilo podizanje svijesti o investicijama u domaće startup tvrtke te dostupnost kapitala na ovim prostorima.

Istraživanje je pokazalo da su investicije u hrvatske startupe u 2013. godini iznosile sveukupno 2,180,000 eura. Samo godinu dana kasnije taj se broj gotovo udeseterostručio, pa je tako 2014. godina zatvorena sa 21,206,023 eura ulaganja.

U obje godine gotovo polovicu tog iznosa iznosi odlazi na jedan startup. Prošle godine je jedan od dva milijuna eura investicija otišlo na Degordian, dok je ove godine polovicu investicija pokupila tvrtka Rimac automobili.

Treba spomenuti i to da je najveći broj investicija došao je iz Bugarske točnije, iz fondova akceleratora Eleven te investicijskog fonda LAUNCHub.

 

26.03.2015. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh