« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina
BOJKOT OPORBE

Hrvatski sabor donio državni proračun za 2011.

Hrvatski sabor donio je danas državni proračun za 2011. godinu, ali bez glasova najjačih oporbenih stranaka, čiji su zastupnici prije glasovanja napustili sabornicu

Zastupnici oporbe nisu glasali
Zastupnici oporbe nisu glasali (Cropix)
Više o

Sabor

,

Hrvatska

,

proračun 2011.

Državnim proračunom za iduću godinu prihodi su predviđeni u iznosu od 107,4 milijardi kuna, a rashodi u iznosu od 122,3 milijardi kuna, uz deficit od 14,9 milijardi ili 4,3 posto BDP-a. Proračun za 2011. temelji se na projekciji rasta BDP-a od 1,5 posto.

Za predloženi proračun glasovala su 83 zastupnika vladajuće većine, a protiv je bilo šest zastupnika iz oporbe HDSSB-ovi Boro Grubišić, Ivan Drmić i Dinko Burić, HSP-ov Daniel Srb, zastupnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar te Ivica Pančić iz Hrvatskih socijaldemokrata.

Oporbeni zastupnici SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a prije glasovanja o proračunu napustili su sabornicu, ne želeći, kako su poručili, snositi odgovornost za loš proračun koji Hrvatsku gura još dublje u krizu.

Saborska većina prethodno je odbila amandmane koje je na prijedlog proračuna podnio nezavisni zastupnik Zoran Vinković, a o amandmanima HSP-ova zastupnika Danijela Srba zastupnici nisu ni raspravljali. (hina/metro-portal)

23.11.2010. 12:29:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh