« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
MAD CUP 2010.

Hrvatski ronioci osvojili devet medalja

Natjecanje je okupilo 40 natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Češke i Slovačke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (barkun.hr)
Više o

Hrvatska

,

medalje

,

ronioci

,

mad cup 2010.

Hrvatski ronilac Goran Čolak osvojio je dvije zlatne medalje i postavio novi nacionalni rekord na Mad Cupu 2010, međunarodnom natjecanju u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama prema AIDA pravilima, koje je ovaj vikend održano u Mariboru, dok je Mihaela Romić osvojila jedno zlato, a medalje su donijeli još i Mario Brčić, Veljano Zanki te u ženskoj konkurenciji Vedrana Vidić, Magda Milas i Karla Fabrio Čubrić.

Natjecanje se odvijalo se u tri discipline: statika, dinamika i dinamika bez peraja. Iz Hrvatske je sudjelovalo ukupno 14 natjecatelja i natjecateljica iz tri kluba, a naši su natjecatelji osvojili devet od ukupno 24 medalje.

U disciplini dinamika bez peraja (ronjenje na dah u daljinu bez peraja), Hrvati su u muškoj konkurenciji osvojili sva tri odličja. Goran Čolak iz zagrebačkog kluba Geronimo osvojio je zlatnu medalju s preronjenih 175m čime je ujedno oborio i vlastiti nacionalni rekord koji je do sada iznosio 158m. Mario Brčić također iz RK Geronimo osvojio je srebro sa 152m, a Veljano Zanki iz splitskog kluba KŠR Split osvojio je broncu sa 142m. Među ženama, u istoj disciplini srebrnu medalju osvojila je Magda Milas iz RK Geronimo sa 75m.

U disciplini statika (zadržavanje daha u mirovanju) prvo mjesto osvojio je također Goran Čolak zadržavši dah 8 minuta i 15 sekundi. U ženskoj konkurenciji je Mihaela Romić iz RK Geronimo osvojila zlato sa 5 minuta i 16 sekundi, a Karli Fabrio Čubrić iz DPS Zagreb pripala je bronca sa 4 minute i 54 sekunde.

U dinamici s perajom (ronjenje na dah u daljinu s perajom) srebrnu medalju osvojila je Vedrana Vidović iz KŠR Split s preronjena 82m.

Vrednovao se i ukupan pojedinačni poredak zbrajanjem rezultata triju disciplina, u kojemu je brončanu medalju osvojila Vedrana Vidović. U ekipnom poretku pehar za osvojeno treće mjesto pripao je RK Geronimo.

AIDA je Međunarodna federacija za ronjenje na dah koja je osnovana 1992., a nadzire i organizira natjecanja kao i postavljanje svjetskih rekorda. Ovogodišnji Mad Cup ostat će zapamćen po pokušaju obaranja svjetskog rekorda u disciplini dinamika bez peraja za koji se pripremala Dajana Zoretić iz zagrebačkog kluba DPS Zagreb. Pokušala je oboriti rekord kojeg drži Ruskinja Natalia Molchanova, a koji iznosi 160m, ali ovaj puta nije u tome uspjela. (hina/metro-portal)

07.03.2010. 14:30:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh