« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
The Sun tvrdi:

Hrvatski navijači su ustaše i rasisti, a podupire ih HNS!

Britanski The Sun na svoj karakteristično zajedljiv i senzacionalistički način najavljuje utakmicu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (The Sun)
Više o

nogomet

,

Thompson

,

Engleska

,

Hrvatska

,

ustaše

,

The Sun

Kako navodi poznati tabloid, njihova istraga dovela ih je do šokantnog otkrića. Prema tome HNS podupire ˝propovjednika mržnje˝, kako nazivaju Marka Perkovića Thompsona, pri motiviranju navijača i huligana da šire nered te nacionalnu i  rasnu mržnju na sutrašnjem susretu Hrvatske i Engleske na Webleyu.

Šokantne pjesme M.P. Thompsona koje glorificiraju genocid te Hitlerove logore smrti uredno se puštaju na utakmicama Hrvatske nogometne lige, dok tisuće navijača pjeva uz njih. Čak je i crni engleski napadač, Emile Heskey, bio podvrgnut ismijavanju, zvužducima i te imitaciji majmunskog zavijanja na prošlom susretu dviju reprezentacija.

Hrvatski navijači koji obožavaju Thompsona poznati su po tome što nose odore ustaškog režima iz Drugog svjetskog rata, a na utakmicama uzvikuju i ustaški poklič ˝Za dom spremni˝, navodi dalje The Sun. Čak je i HNS osuđivan od strane FIFA-e zbog dopuštanja takvog ponašanja na utakmicama, no unatoč tome i dalje ne poduzima ništa kako bi se ono spriječilo. I izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, priznao je da u svlačionici sluša Thompsonovu muziku.

Prema pisanju The Suna, na Wembley sutra dolazi oko 8000 tisuća ustaša i rasista iz Hrvatske. List je pokušao dobiti službeni stav HNS-a o vezi reprezentacije i 'nacističkog rokera', no iz saveza su tek dobili poruku: 'Nadamo se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo pobijediti.'

 

08.09.2009. 12:37:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh