« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DOK SE NE RASČISTI

Hrvatski laburisti traže zabranu poslovanja Daimlera u Hrvatskoj

Smatramo da samo ovakvim radikalnim potezima možemo spriječiti 'uvoz' korupcije, poručili su laburisti

(Damjan Tadić/Cropix)
Više o

korupcija

,

Dragutin Lesar

,

Hrvatski laburisti - stranka rada

,

afera Daimler

Hrvatski laburisti - stranka rada zatražila je danas od Vlade da, nakon saznanja o korupcijskoj aferi i na osnovu sudskog procesa u SAD-u protiv čelnika njemačkog automobilskog diva Daimler, odmah zabrani sve poslovne aktivnosti tvrtke Daimler AG i njezinih tvrtki-kćeri u Hrvatskoj sve dok Državnom odvjetništvu ne daju potpune informacije kada, koga, kako i u kojem iznosu su podmićivali u Hrvatskoj.

"Ako za takvu odluku u postojećim zakonima nema osnove, pozivamo Vladu da po hitnom postupku Saboru predloži izmjene potrebnih zakona, koji se u Saboru mogu raspraviti i usvojiti već 14. travnja", ističe u priopćenju predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

"Smatramo da samo ovakvim radikalnim potezima možemo spriječiti 'uvoz' korupcije koje uostalom i doma imamo previše i u kojoj se godišnje izgubi oko 5 milijardi kuna javnog novca", navodi Lesar.

Automobilska tvrtka Daimler priznala je krivnju za podmićivanje u 22 zemlje Azije, Afrike i istočne Europe, među kojima je i Hrvatska za koju se Daimler tereti za podmićivanje dužnosnika hrvatske vlade od 2002. do siječnja 2008. s oko 4,7 milijuna eura, vezano uz 85 milijuna eura vrijedan ugovor iz 2003. o nabavi 210 vatrogasnih kamiona za MUP. (hina/metro-portal)

03.04.2010. 14:27:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh