« Film
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Hrvatski film po prvi puta u Škotskoj

Grlićeva Karaula
Grlićeva Karaula
Više o

Filmhouse

Po prvi puta u Škotskoj, od 28. do 30. ožujka predstavit će se hrvatska kinematografija, suvremeni igrani i klasični animirani filmovi, i to u prestižnoj filmskoj ustanovi Filmhouse iz Edinburgha. Od dugometražnih filmova prikazat će se ‘Armin’ Ognjena Sviličića, ‘Ta divna splitska noć’ Arsena A. Ostojića i ‘Karaula’ Rajka Grlića.

Program ‘Crtanje svjetlom - Zagrebačka škola animiranog filma’ predstavit će većinom autore crtanih filmova iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Na rasporedu su filmovi ‘Don Kihot’ Vladimira Kristla, ‘Šagrenska koža’ Vladimira Kristla i Ive Vrbanića, ‘Idu dani’ Nedjeljka Dragića, ‘Surogat’ i ‘Koncert za mašinsku pušku’ Dušana Vukotića, ‘Samac’ i ‘Inspektor se vraća kući’ Vatroslava Mimice, ‘Zid’ Ante Zaninovića, ‘Znatiželja’ Borivoja Dovnikovića, ‘Bećarac’ Zlatka Boureka i ‘Satiemania’ Zdenka Gašparovića.

FilmhouseInstitucija Filmhouse, koja je nerijetko bila domaćin brojnim svjetskim redateljima, sada će predstaviti naše filmove. 

S obzirom na ugled i strogu selekciju institucije Filmhouse, koja je nerijetko bila domaćin svjetskim redateljima, već samo uvrštenje u njihov program pridaje veliki značaj našim filmovima, podržavajući tako sjajan dojam, ugled i specifičnu kvalitetu koju hrvatski film trenutno ima u svijetu, ističe se u obavijesti. (METRO) 

27.03.2008. 00:16:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh