« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
IZBORILI PLASMAN

Hrvatski bob ide na Zimske olimpijske igre

Bob četverosjed čine Ivan Šola, Slaven Krajačić, Mate Mezulić, Igor Marić i Andras Haklits

(Srećko Jurić)
Više o

Ivan Šola

,

Zimske olimpijske igre

,

bob četverosjed

Nakon američke turneje i sedam utrka na America Cupu, hrvatski bob četverosjed po svemu sudeći plasirao se na Zimske olimpijske igre koje će se od 12. do 28. veljače iduće godine održati u Vancouver, iako se službena potvrda očekuje 17. siječnja 2010, objavio je Hrvatski olimpijski odbor (HOO).

Bob četverosjed, u sastavu Ivan Šola, Slaven Krajačić, Mate Mezulić, Igor Marić i Andras Haklits, u SAD su otišli s ciljem ispunjenja olimpijske norme, a trenutačno zauzimaju 27. mjesto, što je među 30 posada koje imaju pravo nastupa na ZOI.

Naime, prema sustavu kvalifikacija za ZOI, normu ostvaruje 30 posada boba četverosjeda prema FIBT rankingu u sezoni 2009/2010., i to - tri države po tri posade, sedam država po dvije posade i sedam država po jednu posadu.

Kvalifikacijska natjecanja su Svjetski kup, Europa Cup i America Cup, a hrvatska posada imala je pravo nastupa na Europa i America Cupu, a za FIBT ranking se računa sedam najboljih rezultata u sezoni 2009/2010.

Hrvatskom bobu četverosjedu još predstoji nastup 17. siječnja 2010. u Cesani, kada se i zatvara lista olimpijskih kvota, a naši konkurenti za nastup na ZOI su Srbija, Lihtenštajn i Japan koji imaju vrlo male izglede za osigurati nastup u Vancouveru kroz kvalifikacijsko natjecanja u Italiji.

HOO predviđa da će u Vancouveru nastupiti 18 hrvatskih sportaša, od čega deset u alpskom skijanju, dva u bitalonu, dva u nordijskom skijanju i četiri u bobu, a 26. siječnja 2010. znat će se konačan sastav hrvatske olimpijske delegacije. (hina/metro-portal)

22.12.2009. 16:16:27
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    maRina
    14.01.2010. 17:34
    super!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh