« Kultura
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
ARHITEKTURA

Hrvatski arhitekti na bijenalu Bimas 2008.

Naši sudjeluju na bijenalu makedonske arhitekture u Skopju

Sportska dvorana Bale arhitektonskog studija 3LHD
Sportska dvorana Bale arhitektonskog studija 3LHD
Više o

bimas 2008

,

arhitektura

Bijenale makedonske arhitekture Bimas 2008. održat će se u razdoblju od 14. do 28. ožujka u organizaciji Udruženja arhitekata Makedonije i Vladimira Deskova.  Dvotjedna manifestacija predstavit će dvogodišnje arhitektonsko stvaralaštvo, kao i suvremene izazove u arhitekturi, stručnoj i široj publici. U sklopu Bijenala održat će se niz tribina, predavanja, izložaba, a sve vezano uz promišljanje arhitekture danas. Arhitektonski studio Randić-Turato i Studio 3LHD također su pozvani  kako bi na Bijenalu predstavili projekte iz Hrvatske.

Dva studijaArhitektonski studio Randić-Turato i Studio 3LHD također su pozvani kako bi na Bijenalu predstavili projekte iz Hrvatske. 

U sklopu programa Bijenala, 18. i 19. ožujka, naši će arhitekti izložbom i predavanjem upoznati posjetitelje s projektima studija Randić-Turato ‘Škola u Krku’, ‘Lapidarij u Novigradu’, ‘Stambeno-poslovni kompleks u Rijeci’, zgrada Adris u Zagrebu, dvorana na Trsatu te s projektima studija 3LHD-a ‘Splitska Riva’, ‘Bale sportska dvorana’, ‘J2 kuća’ u Zagrebu, Hotel Lone  u Rovinju i brojnim drugim.

O suvremenoj hrvatskoj arhitekturi 24. ožujka predavanje će održati Maroje Mrduljaš, a sve to u sklopu izložbe Suvremena hrvatska arhitektura 30-50-70 ‘Avantgarde & Kontinuität Kroatien Zagreb Adria’. Osim studija Randić-Turato i 3LHD-a, na Bijenalu u Skopju gostovat će Andrija Rusan i Aleksandar Predojević koji će tom prigodom promovirati časopis Oris.   (METRO)

11.03.2008. 22:41:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh