« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
POPLAVLJENA SLAVONIJA

Hrvatske vode: Vodeni val odlazi u Srbiju

Opada vodostaj Bosuta kod Vinkovaca, kao i Berave kod Babine Grede, ali redovite mjere obrane od poplave i dalje su na snazi

poplava Slavonija
poplava Slavonija (Vlado Kos/Cropix)
Više o

poplave

,

Hrvatske vode

,

ruskinje

,

Kimijan

,

zatvaranje gradilišta

,

Superbrands 2010

Redovite mjere obrane od poplave na Bosutu i Beravi i dalje su na snazi, iako Bosut kod Vinkovaca opada, kao i Berava kod Babine Grede dinamikom smanjivanja vodostaja na Biđu i Bosutu, potvrdio je večeras voditelj vinkovačke ispostave "Hrvatskih voda" Josip Kuterovac.

"Bosut je tijekom dana u Vinkovcima opao za još dva centimetra i sada je na razini +258", rekao je Kuterovac i naglasio da se vodena masa kreće nizvodno Bosutom prema Srbiji.

Bosut je kod Lipovca, blizu granice sa Srbijom, porastao za 10 centimetara, a očekuje se da će dodatno rasti. Zbog toga će doći do izlijevanja voda Bosuta u hrastove šume Spačvanskog bazena.

Kuterovac ocjenjuje da će se Bosut izliti iz korita i na lokaciji "Dokljevo" kod sela Nijemci poplaviti tamošnje poljoprivredne površine. Lipovcu i Nijemcima ne prijeti opasnost od poplava.

U Babinoj Gredi nakon tehničkih zahvata Hrvatskih voda na kanalskoj mreži došlo je do daljnjega povlačenja vode i na "Sajmištu", poplavom najpogođenijem dijelu Babine Grede. Voda se povukla iz kuća, gospodarskih zgrada i dvorišta. (hina/metro-portal)

04.06.2010. 20:47:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh