« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
KOSOR PORUČILA

Hrvatske vode neće postati trgovačko društvo, nema straha od prodaje

Premijerka je najavila je da će Vlada najvjerojatnije iz procedure povući zakonske izmjene kojima se predlaže pretvaranje Hrvatskih voda u trgovačko društvo

Fotografija vijesti
Više o

Vlada

,

Jadranka Kosor

,

Hrvatske vode

,

prodaja

,

trgovačko društvo

Tako će se razriješiti sve dvojbe da se tim zakonima na mala vrata otvara prostor privatizaciji voda kao nacionalnog resursa, prenosi Hina. "Nema prodaje nacionalnog bogatstva, nema prodaje voda i šuma", istaknula je premijerka u emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada".

Kazala je da je razgovarala s biskupima, kao predstavnicima Crkve koja se otvoreno usprotivila donošenju izmjena Zakona o vodama i Zakona o financiranju vodnog gospodarstva, kao i s resornim ministrom Božidarom Pankretićem te je dogovoreno da će se o sudbini tih zakonskih prijedloga odlučiti ovoga tjedna. "Vjerojatno ćemo ovoga tjedna razgovarati s ljudima koji imaju dvojbe i, da nikakvih dvojbi ne bi bilo, vjerojatno ćemo taj prijedlog i povući", poručila je Kosor.

Što se tiče najava u medijima da će ovoga tjedna razgovarati s vodećim bankarima i u ime Vlade im predložiti da smanje kamate za građane, premijerka je rekla da u javnosti nije detaljno govorila o tome što će Vlada konkretno predložiti bankarima.

Na taj sastanak gleda kao na nastavak već održanih razgovora o tome kako se banke mogu aktivno uključiti u provedbu Vladinog Programa gospodarskog oporavka, odnosno predložiti svoje "modele po kojima i one trebaju podnijeti dio tereta gospodarske krize". "U srijedu ćemo zato s bankarima, kao subjektima u gospodarskom životu, razgovarati o tome koliko je moguće ravnomjernije podijeliti teret krize. Naravno da dio tereta i oni trebaju snositi", dodala je Kosor.

Istaknula je da Vlada od bankara u prvom redu očekuje njihovo aktivno participiranje u provedbi modela A, po kojemu bi poduzetnici u ovoj godini mogli računati na nižu kamatnu stopu za kredite, te u novom projektu poticanja stanogradnje, koji će Vlada predstaviti na sjednici u četvrtak.

Vezano uz njezine najave o mogućnostima da se u ovoj godini zaposli i do 150 tisuća ljudi, premijerka je naglasila da je, unatoč negativnom odjeku te njezine izjave u dijelu medija i javnosti, i dalje stava da je to moguće ostvariti, posebno ako, a u što vjeruje, "opipljive rezultate" daju veliki vladini investicijski projekti, dio kojih je u tijeku. "Podsjećam da smo prošle godine zaposlili 147.000 ljudi, što je 20 posto više nego u 2009. Ako je teške 2010. zaposleno 147 tisuća ljudi, zašto ne bi u ovoj ili idućoj zaposlili 150 tisuća", naglasila je.


14.02.2011. 19:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh