« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PREMIJERA

Hrvatske vaterpolistice teško poražene od Rusije

Naše vaterpolistice su s rezultatom 3:28 izgubile od Ruskinja, aktualnih europskih prvakinja i jedne od najboljih svjetskih reprezentacija

ep vateprolo hrvatska rusija
ep vateprolo hrvatska rusija (Boris Kovačev/Cropix)
Više o

EP vaterpolo

,

EP vaterpolo 2010.

,

bio poljoprivreda

,

vađenje krvi

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija je na Europskom prvenstvu u Zagrebu poražena od Rusije 3:28 (0:8, 0:4, 1:11, 2:5) u susretu prvog kola skupine A.

Za odabranice Milorada Damjanića bila je to ne samo premijera na europskoj smotri, već i prvi nastup na nekom velikom natjecanju, i to protiv aktualnih europskih prvakinja i jedne od najboljih svjetskih reprezentacija.

Koliko su Ruskinje bila dominantne dokazuje i podatak da su vodile čak 14:0, a prvi gol za hrvatsku ekipu postigla je Josipa Šupraha tek u trećoj minuti treće četvrtine. Golove za Hrvatsku zabile su i Maja Kalauz, te Aida Šehić. Najefikasnija igračica u ruskim redovima bila je Sofija Konuh sa sedam golova.

"Rezultat dovoljno govori sam za sebe. Međutim nije lako zabiti tri gola Ruskinjama i to je za nas veliki uspjeh. Mi smo tek na početku puta, dok je Rusija u vrhu ženskog vaterpola," kazao je hrvatski izbornik Damjanić.

Hrvatsku žensku reprezentaciju u skupini očekuju još dvije utakmice, u četvrtak protiv Italije, a u subotu protiv Grčke.

HRVATSKA: Anđelić, Šehić 1, Staničić, Šupraha 1, Šimunić, Reić Kranjac, Tvrdić, Kalauz 1, Drobac, Zekan, Gavran, Artukovich

RUSIJA: Protsenko, Glizina, Prokofjeva 3, Konuh 7, Pustinikova 1, Rizova-Aleničeva 1, Tankeva 2, Soboleva 4, Antonova 2, Belajeva 2, Ivanova 2, Gaufler 4, Kovtunovskaja

(hina/metro-portal)

31.08.2010. 21:29:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh