« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
UZASTOPNO

Hrvatske odbojkašice treći put poražene na SP-u

Iako su naše odbojkašice izvrsno krenule u susret, Njemice su na kraju slavile s 3:0 u setovima

Hrvatske odbojkašice treći put poražene na SP-u
Hrvatske odbojkašice treći put poražene na SP-u (Cropix)
Više o

Miroslav Aksentijević

,

hrvatske odbojkašice

,

Maja Poljak

,

SP odbojka

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u 4. je kolu skupinie C na Svjetskom prvenstvu u japanskom Matsumotu doživjela treći uzastopni poraz. Bolje od naših igračica su sa 3-0 (26-24, 25-18, 25-21) bile Njemice.

Hrvatske odbojkašice odlično su krenule u susret protiv Njemica, te povele sa 6-2, no ta prednost nestala je već sredinom seta, da bi se ušlo u potpuno neuizvjesnu završnicu. Rezultat u završnici prve dionice igre bio je izjednačen od 20-20 do 24-24, a tada je Kozuch neobranjivim napadom donijela set-loptu Njemicama koju je servisom realizirala Weiss. U preostala dva seta Njemice su vrlo brzo uspjele ostvariti značajniju prednost koju su potom usješno pretvarale u set.

Jedine dvije raspoložene igračice u našoj reprezentaciji bile su Senna Ušić Jogunica sa 15 osvojenih poena i Jelena Alajbeg sa 11 poena.

Nakon četiri kola Hrvatska ima jednu pobjedu i tri poraza, te za prolazak u drugi krug natjecanja mora u posljednjem kolu svladati Kazahstan.

''Njemice su zasluženo pobijedile, a mi ćemo se pokušati oporaviti do sutrašnjeg dvoboja protiv Kazahstana u kojemu će trebati odigrati puno bolje kako bismo došli do pobjede koja bi nam omogućila nastavak natjecanja'', rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Miroslav Aksentijević.

''Nisam zadovoljna načinom na koji smo odigrale ovaj susret kao ekipa. Nadam se da ćemo do sutra skupiti glave i doći do pobjede, jer bismo željele što duže ostati u natjecanju'', rekla je kapetanica hrvatske reprezentacije Maja Poljak.

Susret između Hrvatske i Kazahstana igrat će se u srijedu u pet sati po hrvatskom vremenu. (hina/metro-portal)

02.11.2010. 09:16:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh