« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
SKUPINA C

Hrvatska pobijedila Irsku 3:1

Hrvatska je povela protiv Irske u trećoj minuti golom Marija Mandžukića, nakon izjednačenja Iraca Jelavić je doveo Hrvatsku u vodstvo u 45. minuti

Mandžukić je odigrao maestralnu utakmicu
Mandžukić je odigrao maestralnu utakmicu (UEFA)
Više o

skupina c

,

Mario Mandžukić

,

Euro 2012.

,

Hrvatska - Irska

,

europsko prvenstvo u nogometu 2012

Otvaranje utakmice nije moglo biti bolje za nas, nakon samo tri minute Mandžukić je glavom s visine jedanaesterca svladao Givena kojem je mokra lopta skliznula ispod ruke. Hrvatska je izašla na teren s obranom koja ne ulijeva previše povjerenja, Srna - Ćorluka - Schildenfeld - Strinić, u vezi su Vukojević, Modrić, Rakitić i Perišić, a u napadu dvojac Jelavić i Mandžukić.

Stadion je prepun zelenih i crveno-bijelih navijača, a atmosferu ne može ugasiti ni kiša koja neumorno pada cijeli dan.

Šok za naše u 19. minuti, nakon slobodnog udarca St. Ledger je na drugoj vratnici glavom ubacio loptu iza Pletikose za poravnanje.

Nikica Jelavić je sjajno reagirao u jednoj gužvi na vrhu šesnaesterca i doveo Hrvatsku u vodstvo u 45. minuti.

Cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Vatrenih, koji su imali još nekoliko dobrih prilika, no lopte Rakitića i Perišića fijukale su oko gola. Rakitić je u zadnjem napadu gotovo postigao gol glavom, ali bio je neprecizan za par centimetara.

Na samom početku drugog poluvremena Mandžukić je odlično skočio na ubačaj Rakitića, trznuo glavom i poslao loptu u donji lijevi kut Shaya Givena. Lopta se od stative odbila u Givenovu glavu, Hrvatska vodi 3:1!

Do kraja utakmice smjenivale su se prilike na obje strane, ali je rezultat ostao nepromijenjen, tako da je Hrvatska nakon prvog kola vodeća u Skupini C s 3 boda, Španjolska i Italija imaju po bod, a Irska nulu uz negativnu gol razliku.

Igrač utakmice definitivno je Mario Mandžukić, koji je pretrčao najviše, dobio najviše batina od irskih braniča i dao dva gola.

10.06.2012. 20:54:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh