« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Neosnovani razlozi

Hrvatska uputila diplomatsku notu Švicarskoj zbog Thompsona

Razlog je naravno zabrana ulaska u Švicarsku hrvatskome pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Miščević/CROPIX)
Više o

Hrvatska

,

Švicarska

,

diplomatska nota

,

zabrana thompsonogov koncerta

Diplomatska nota uručena je veleposlaniku Erichu Hermannu Pircheru zbog nedavne odluke Saveznog ureda za policiju Švicarske Konfederacije o trogodišnjoj zabrani ulaska Thompsonu.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u noti navodi da su razlozi koje su švicarska nadležna tijela navela za tu odluku neosnovani - postojanje ugroze terorizma, nasilna ekstremizma, zabranjenih obavještajnih služba, organiziranog kriminala te radnja koje ozbiljno ugrožavaju sadašnje odnose Švicarske s drugim državama ili koje su usmjerene na nasilnu izmjenu državnog poretka.

Osim toga, u noti su navedene činjenice u prilog ukidanja zabrane ulaska u Švicarsku za Marka Perkovića, među ostalima i ta da on ni u jednoj državi dosad nije bio kazneno gonjen ni kažnjavan za navedene radnje.

Ministarstvo je također izrazilo uvjerenje da će svi navedeni argumenti s hrvatske strane biti dovoljni da nadležna švicarska tijela preispitaju i ukinu odluku o zabrani ulaska u Švicarsku za Marka Perkovića, navodi se u priopćenju MVPEI-a. (Hina/Metro-portal)

01.10.2009. 17:58:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh