« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
TELEVIZIJA NOVOG DOBA

Hrvatska u utorak postaje potpuno digitalizirana

Emitiranje analognih televizijski programa prestat će u utorak području Grada Zagreba, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije

Hrvatska u utorak postaje potpuno digitalizirana
Hrvatska u utorak postaje potpuno digitalizirana (Shutterstock)
Više o

Hrvatska

,

digitalna televizija

,

egzistencijalna pitanja

,

retorička pitanja

U utorak, 5. listopada, u 12,35 sati, završit će se proces prelaska cjelokupnog područja Republike Hrvatske na digitalno emitiranje televizijskih programa pa Središnji ured za e-Hrvatsku poziva sve građane koji to još uvijek nisu učinili, da pravovremeno nabave potrebnu opremu za digitalno emitiranje.

Emitiranje analognih televizijski programa prestat će u utorak području Grada Zagreba, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije (digitalna regija D4), te će se program nacionalnih nakladnika od 12,35 sati emitirati isključivo digitalnim putem na kanalima K-25 (MUX A) i K-48 (MUX B), navodi se u priopćenju.

Građanima u digitalnoj regiji D4 na raspolaganju će biti Pozivni centar Vlade za pomoć u prelasku na digitalnu televiziju putem besplatnog telefona 0800/11-20-11 radnim danom od 8 do 21 sat, a 5. na 6. listopada centar će raditi cijelu noć. Građane koji nisu u mogućnosti samostalno spojiti digitalne prijamnike i ugoditi televizijske kanale putem daljinskog upravljača mogu se putem besplatnog broja telefona prijaviti za sudjelovanje u akciji Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku "DTV ZA SVE".

Riječ je o akciji u kojoj sudjeluju studenti koji dolaze kućama, prije svega starijim osobama te osobama s invaliditetom, i pružaju besplatnu pomoć pri spajanju opreme potrebne za prijam digitalnog signala u njihovom domu. Akcija će se u digitalnoj regiji D4 odvijati od 1. do 10. listopada u suradnji sa studentima Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, Metalurškog fakulteta iz Siska i Veleučilišta u Karlovcu. (hina/metro-portal)

02.10.2010. 17:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh