« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
RELATIVNO MLAKO

Hrvatska u Bruxellesu slavila protiv Belgije rezultatom 1:0

Susret je unatoč prijateljskom karakteru bio čvrst, ali samo je jedan Kranjčarev udarac s 20-ak metara zatresao belgijsku mrežu

(Drago Sopta/Cropix)
Više o

Niko Kranjčar

,

Hrvatska-Belgija

U prijateljskom susretu igranom u Bruxellesu hrvatska nogometna reprezentacija je pobijedila Belgiju 1:0, a pogodak odluke postigao je Niko Kranjčar u 63. minuti.

Predma nije briljirala, Hrvatska je u prvom nastupu nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP 2010. godine ipak došla do pobjede. U čvrstom susretu koji je više nalikovao službenom, nego prijateljskom ogledu 'vatreni' su imali više izraženih prilika, no niti jednu nisu iskoristili. Srećom, niti Belgijanci nisu bili previše raspoloženi.

U prvom poluvremenu Hrvatska je zaigrala u formaciji 3-5-2, no taj se Bilićev eksperiment nije pokazao idealnim. No, igrači nisu niti imali vremena kako bi uvježbali ovu formaciju. U prvom djelu najviše problema imali smo u veznoj liniji koja je bila previše statična.

Ipak i s ne baš uvjerljivom igrom imali smo dvije odlične prilike. Kod prve je loše reagirao Čale u 22. minuti, a u 41. minuti loše je pucao i Bilić nakon odlične asistencije Modrića. U drugom dijelu naša igra je bila jednako neuvjerljiva, no u 63. minuti smo ipak došli do vodstva, a gol je postigao Kranjčar sjajnim udarcem sa 20-tak metara.

U nastavku utakmice brojne izmjene s obje strane su usporile ritam igre. Belgija je pokušavala izjednačiti, a Hrvatska je vrebala priliku iz kontre. Jednu takvu imali smo u 80. minuti, no Pranjić je loše reagirao na Eduardovu asistenciju. (hina/metro-portal)

Belgija - Hrvatska 0:1

Stadion: Kralj Baudouin - 15.000 gledatelja
Sudac: Gianluca Rocchi (Ita)
Strijelci: 0:1 Kranjčar (63)
Žuti kartoni: Vertonghen / Vukojević

BELGIJA: Bailly - Colpaert, Kompany (od 70. Lombaerts), Vermaalen (od 84. Alderweireld), Van Damme - Hazard (od 77. Buffel), Vertonghen, Witsel, Dembele (od 70. Carcela-Gonzalez), Martens (od 46. Sonck) - Lukaku (od 77. Blondel)

HRVATSKA: Runje - Križanac (od 56. Rakitić), Šimunić (od 46. Šimunić), Ćorluka - Čale, Srna (od 90. Gabrić), Vukojević (od 82. Dujmović), Kranjčar, Modrić (od 64. Pranjić) - Bilić (od 64. Mandžukić), Olić (od 57. Eduardo)

03.03.2010. 22:53:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh