« Rukomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
GRAZ:

Hrvatska teško dobila Ukrajinu i plasirala se u drugi krug EP-a

Ukrajinci su na poluvremenu vodili 12:14, a tek u zadnjih deset minuta naši su se rukometaši probudili i na kraju slavili sa 28:25

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Europsko prvenstvo u rukometu

,

Igor Vori

,

Hrvatska-Ukrajina

,

EP Austrija

,

Denis Buntić

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu 2. kola skupine A Europskog prvenstva svladala je u Grazu Ukrajinu sa 28:25 (12:14). Ovom pobjedom Hrvatska je izborila nastup u drugom krugu natjecanja u Beču sljedećeg tjedna.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Igor Vori sa šest i Denis Buntić sa pet pogodaka.

Mnogo teže od očekivanja hrvatski rukometaši stigli su do druge pobjede na EP u Austriji. Protiv nominalno najslabije reprezentacije u skupini naši su reprezentativci mlako ušli u utakmicu i dozvolili Ukrajincima laganu prednost gotovo čitavim tijekom prvoga poluvremena.

Dvije minute prije odlaska na odmor bilo je čak i tri razlike za Ukrajinu (14:11), ali Igor Vori je svojim pogotkom uspio smanjiti na 12:14. U prvih 30 minuta sjajan je u ukrajinskoj reprezentaciji bio Sergij Onofrijenko koji je postigao čak sedam pogodaka.

Ukrajinci su držali lagano vodstvo sve do 10 minuta prije kraja kada su imali prednost od 23-:2, ali u narednih devet minuta nisu uspjeli postići niti jedan pogodak, dok su hrvatski igrači pet puta svladali Bilika i napokon postavili stvari na mjesto. U tom razdoblju briljirao je Mirko Alilović koji je obranio četiri udarca ukrajinskih igrača uz jedan sedmerac, dok je u napadu odgovornost preuzeo Denis Buntić koji je postigao tri pogotka u završnici.

U posljednjem, 3. kolu prvog kruga Hrvatska će igrati protiv Rusije u subotu. (hina/metro-portal)

HRVATSKA - UKRAJINA 28-25 (12-14)

HRVATSKA: Alilović, Čarapina; Balić 4, Duvnjak 2, Zrnić 3, Kopljar, Vori 6, Gojun, Vuković 2, Mataija, Bičanić, Buntić 5, Štrlek 2, Čupić 4 (3), Musa

UKRAJINA: Bilik, Bražnik, Komok; Pedan, Ljubčenko, Petrenko 1, Nat, Ševeljev, Stetsjura, Gančev 5, Nataljuk, Krivčkov, Doroščuk 3, Burka 5, Oštrouško, Onofrijenko 11 (5)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Ukrajina 8 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 5 (3), Ukrajina 7 (5)

21.01.2010. 20:09:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh