« Rukomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
RUKOMETNI EURO

Hrvatska pobijedila Norvešku 25:23

U stilu hrvatske reprezentacije, susret je riješen u posljednjoj minuti, a odlični Mirko Alilović skupio je 19 obrana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Europsko prvenstvo rukomet

,

Hrvatska Norveška

U susretu prvog kola A skupine Europskog rukometnog prvenstva reprezentacija Hrvatske je u Grazu pred 3.000 gledatelja pobijedila Norvešku 25:23 (11:10).

Susret je bio vrlo neizvjestan i često je dolazilo do preokreta, no naći reprezentativci uspjeli su ostati mirni i u posljednjoj minuti osigurati prvu pobjedu.

Najbolji igrači u hrvatskim redovima bili su odlični vratar Mirko Alilović sa 19 obrana i Drago Vuković sa sedam golova.

Hrvatska je utakmicu otvorila u grču i s mnogo pogrešaka. Srećom, Mirko Alilović je od prve minute bio sjajan i nije dozvolio da Norvežani već na otvaranju utakmice stvore veću prednost. U prvih deset minuta "kockasti" su imali tek 20 posto realizacije, pa nije niti čudo što je Norveška vodila 4:2.

No, sredinom prvog dijela hrvatski igrači dižu ritam utakmice. Prvo serijom 3:0 dolaze do prvog vodstva u utakmici (5:4), a u 20. minuti su imali i dva gola viška (7:5) što je bila i najveća hrvatska prednost u prvom dijelu. Alilović je u prvih 30 minuta sakupio čak 11 obrana, no i njegov kolega na suprotnoj strani Ege također je bio odličan i obranio je sedam udaraca.

Na otvaranju drugog dijela Hrvatska je vrlo brzo došla na plus 3 (13:10), no Norveška se nije predala i okrenula je rezultat u svoju korist (16:15). Do 54. minute igralo se gola za gol, no tada Hrvatska bježi na plus dva (23:21). U neizvjesnoj završnici Hrvatska je imala priliku ponovo otići na tri gola prednosti, ali su Norvežani imali i dva napada za izjednačenje. No, srećom bili su neuspješni i Hrvatska je uspjela iščupati pobjedu.

U susretu drugog kola Hrvatsku u četvrtak, 21. siječnja očekuje dvoboj protiv Ukrajine, a u subotu, 23. siječnja ogled protiv Rusije. Tri najbolje reprezentacije iz skupine ulaze u drugi krug natjecanja. (hina/metro-portal)

19.01.2010. 21:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh