« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
PRVA POBJEDA U 2011.

Hrvatska slavila u prijateljskoj tekmi protiv Češke, Čech primio 4 gola

Na otvaranju novoga pulskog stadiona "Aldo Drosina" Hrvatska i Češka odigrale su zanimljivu utakmicu, a gledatelji su mogli uživati u šest pogodaka

Hrvatska nogometna reprezentacija
Hrvatska nogometna reprezentacija (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Slaven Bilić

,

reprezentacija

,

prijateljska utakmica

,

Hrvatska Češka

Hrvatska nogometna reprezentacija u prijateljskoj je utakmici na stadionu "Aldo Drosina" u Puli svladala Češku sa 4-2 (2-2). Hrvatska je povela 2-0 golovima Eduarda (10) i Kalinića (13), Češka je izjednačila preko Sivoka (20) i Rosickog (45+1), da bi u drugom poluvremenu pobjedu Hrvatskoj osigurali Kalinić (61) svojim drugim pogotkom i Iličević (74), prenosi Hina.

Na otvaranju novoga pulskog stadiona Hrvatska i Češka odigrale su zanimljivu utakmicu, a gledatelji su mogli uživati u šest pogodaka. Otvaranje je proteklo u ravnopravnoj igri, a Hrvatska je iz svoje prve dvije organizirane akcije postigla dva pogotka. Prvo je u 10. minuti Niko Kranjčar osvojio loptu na 40-ak metara od češkog gola, te potom poslao prizemnu loptu iza leđa suparničke obrane. Iz drugog plana utrčao je Eduardo, i poslao loptu kroz noge Petra Čecha.

Samo tri minute kasnije već je bilo 2-0, Darijo Srna je uputio kvalitetan centaršut s desnog krila, a u skoku na pet metara od čeških vratiju najviši je bio Nikola Kalinić i glavom poslao loptu u mrežu. No, do kraja prvoga poluvremena Češka je bila bolji suparnik i to okrunila s dva gola. Prvo je u 20. minuti stoper Tomaš Sivok bio najviši pred našim golom nakon kornera, dok se Runje nije najbolje snašao, te je zaustavio loptu tek kada je ona već prešla liniju gola.

Češka je izjednačila u posljednjoj akciji prvog poluvremena. Petržela je lako izašao na kraj s lošim Pranjićem, uslijedila je prizemna lopta u središte kaznenog prostora na koju je natrčao Tomaš Rosicky i preciznim udarcem svladao Runju. Hrvatska je do novog vodstva stigla u 61. minuti. Tomislav Dujmović je odličnom dubinskom loptom proigao Kalinića koji je izašao pred Čecha i jakim udarcem pod gredu još jednom svladao jednog od najboljih svjetskih vratara.

Konačnih 4-2 postavio je Ivo Iličević svojim prvim pogotkom za reprezentaciju iskoristivši neopreznost Čecha. Češki je vratar, naime, izašao sa svojih vrata, uputio se u sumnjivi dribling 30-ak metara od gola, Rakitić mu je oduzeo loptu koja je došla do Iličevića, a on je sa više od 40 metara iz prve pucao po golu i pogodio. Susret protiv Češke bila je prva utakmica hrvatske reprezentacije u 2011., a ujedno i jedina provjera prije nastavka kvalifikacija za EURO 2012 i gostovanja u Gruziji 26. ožujka.

HRVATSKA - ČEŠKA 4-2 (2-2)

SUDAC: Orsato (Italija).

GLEDATELJA: 9.000.

STRIJELCI: 1-0 Eduardo (10), 2-0 Kalinić (13), 2-1 Sivok (20), 2-2 Rosicky (45+1), 3-2 Kalinić (61), 4-2 Iličević (74).

HRVATSKA: Runje - Srna, Ćorluka (Lovren, 46), Šimunić, Pranjić (Strinić, 46) - Vukojević (Dujmović, 46), Rakitić; Iličević (Vrsaljko, 82), Kranjčar - Eduardo (Petrić, 46); Kalinić (Jelavić, 63)

ČEŠKA: Čech - Kadlec (Limbersky, 77), Sivok, R. Hubnik, Pospech - Polak (Rajnoch, 82), Huebschman; Petržela (M. Hubnik, 57), Plašil (Pudil, 69), Rosicky (Štajner, 63) - Rezek (Necid, 46)

09.02.2011. 20:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh