« Nogomet
objavljeno prije 13 godina
FIFA

Hrvatska reprezentacija i dalje deseta na svijetu

Ovu godinu izabranici Slavena Bilića su započeli kao deveta reprezentacija svijeta, u ožujku su bili čak osmi, a zadnja dva mjeseca drže deseto mjesto

Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija (Getty Images)
Više o

FIFA

,

ljestvica

,

reprezentacija Hrvatska

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je 10. na svijetu na najnovijoj rang-ljestvici Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), iako u zadnjih mjesec dana nije odigrala nijedan susret, piše Hina.

Ovu godinu izabranici Slavena Bilića su započeli kao deveta reprezentacija svijeta, u ožujku su bili čak osmi, a zadnja dva mjeseca drže deseto mjesto.

Kako je od prošle liste odigran vrlo mali broj utakmica, nije došlo do nikakvih promjena na samom vrhu. Vodi i dalje svjetski i europski prvak Španjolska ispred Nizozemske i Brazila, dok su u TOP 10 još Njemačka, Argentina, Engleska, Urugvaj, Portugal i Italija.

Gana je na 14. mjestu najbolja afrička reprezentacija, a Japan na 15. mjestu prva azijska. Najveći skok na listi napravila je reprezentacija Afganistana, koja je pobjedom nad Šri Lankom skočila na 164. mjesto. Nogometaši Afganistana su ove godine zabilježili već tri međunarodne pobjede, a toliko su imali ukupno od 1948.

18.05.2011. 13:17:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh