« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
BRATISLAVA

Hrvatska remizirala protiv Slovačke 1:1

Nakon lošeg prvog poluvremena, Slovačka je povela u 50. minuti pogotkom Stocha, a izjednačio je Jelavić četiri minute kasnije

hrvatska slovačka
hrvatska slovačka (Ronald Goršić/Cropix)
Više o

Euro 2012.

,

Hrvatska nogometna reprezentacija

,

28. lipnja

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je sa Slovačkom prijateljsku utakmicu u Bratislavi koja je završila 1:1 (0:0).

Iako je igrala u gotovo kompletnom sastavu, Hrvatska nije uspjela slaviti protiv Slovaka, momčadi koja je igrala osminu finala Svjetskog prvenstva, a koja se protiv "vatrenih" branila veći dio utakmice.

Prvo poluvrijeme je bilo za veliki zaborav, a utakmica je konačno bila pripremna, a ne prijateljska u drugom dijelu, u kojem je Hrvatska primila prvi pogodak u 2010., ali je imala i dvije velike prilike za pobjedu.

Prvo poluvrijeme ponudilo je vrlo mlaku igru, bez puno trčanja i agresivnosti, u kojoj je Hrvatska napadala bez rješenja i šanse za zgoditak, a Slovaci su tražili priliku iz protunapada. Uspavanku je prekinula tek situacija iz 33. minute kada Pekarik ruši Olića u kaznenom prostoru, a češki sudac ne sudi očiti kazneni udarac. Slovaci su, iako inferiorni u prvom dijelu, ipak za razliku od Hrvatske imali udarac na vrata kada je u 40. minuti Stoch pucao, a Runje obranio udarac iz blizine.

U drugom dijelu je Bilić na teren poslao Eduarda, Petrića i Jelavića, no Slovaci su prvi postigli zgoditak. U 50. minuti Stoch je prevario Srnu i vratara Runju te plasirao loptu u desni kut vrata. Hrvatska je izjednačila samo četiri minute kasnije i to zapravo iz prvog udarca na vrata. Rakitić je izveo udarac s kuta, a najviši je bio Jelavić koji je glavom pogodio nebranjeni kut slovačkih vrata.

Hrvatska je bila bolja u nastavku, a Bilićevi izabranici su propustili dvije velike prilike. U 63. minuti Eduardo je izbio sam ispred Muche, ali je njegov lob otišao pokraj vratnice, jednako kao i udarac Petrića u 75. minuti iz neposredne blizine.

SLOVAČKA: Mucha, Salata, Pekarik, Škrtel, Hubočan, Karhan (Zabavnik, 84), Kucka (Hamšik, 46), Stoch, Weiss (Jendrišek, 68), Šestak (Vittek, 68), Hološko (Kopunek, 46).

HRVATSKA: Runje, Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Šimunić, Vukojević, Rakitić (Dujmović, 72), Kranjčar (Petrić, 46) , Modrić, Mandžukić (Eduardo, 46), Olić (Jelavić, 46).

(hina/metro-portal)

11.08.2010. 23:21:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh