« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
KUD SVI TURCI ...

Hrvatska priznala sirijsku oporbu

Hrvatska izražava zabrinutost nastavkom dramatičnog povećanja nasilja u Siriji i teške humanitarne situacije civilnog stanovništva

Sirija je i dalje u plamenu
Sirija je i dalje u plamenu (Arhiva)
Više o

Sirija

,

oporba

Republika Hrvatska donijela je odluku o priznanju Nacionalne koalicije za opozicijske i revolucionarne snage kao jedinog legitimnog predstavnika sirijskog naroda, objavilo je u petak na svojoj internetskoj stranici Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Hrvatska smatra da će Koalicija pridonijeti uspostavi temelja za političku tranziciju u Siriji što će dovesti do stvaranja uvjeta za razvoj Sirije kao demokratske države koja će poštivati temeljna ljudska i građanska prava.

Hrvatska izražava zabrinutost nastavkom dramatičnog povećanja nasilja u Siriji i teške humanitarne situacije civilnog stanovništva te velikog broja izbjeglih u susjedne države.

Također, Republika Hrvatska pruža snažnu podršku posebnom izaslaniku UN-a i Arapske lige Lakhdaru Brahimiju u naporima za pokretanje mirovnog procesa i pronalaženje političkog rješenja za sirijsku krizu temeljem Ženevskog sporazuma.

19.01.2013. 04:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh