« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
OI LONDON

Hrvatska pregazila Srbiju

Bilo bi nepravedno izdvajati bilo koga, jer su naši rukometaši bili prava momčad koja je odlučila razvaliti protivnika

Srbi nisu imali šanse
Srbi nisu imali šanse (Arhiva)
Više o

rukomet

,

Olimpijske igre

,

Olimpijada 2012

,

London 2012

U susretu drugog kola B skupine olimpijskog turnira u Londonu rukometaši Hrvatske su deklasirali Srbiju 31:23 (13:9) i nakon dvije odigrane utakmice imaju maksimalna četiri boda.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Ivan Čupić sa osam golova pri čemu je tri zabio iz sedmeraca, Manuel Štrlek je dodao pet golova, Igor Vori također pet, dok su Blaženko Lacković i Domagoj Duvnjak zabili po četiri gola. Venio Losert je sakupio devet, a Mirko Alilović osam obrana. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Marko Vujin sa šest golova, dok je Nenad Vučković zabio pet golova.

U susretu trećeg kola Hrvatska će u četvrtak, 2. kolovoza igrati protiv Mađarske s početkom u 15.30 sati.

U reprizi polufinala posljednjeg europskog prvenstva Hrvatska je uzvratila Srbiji za poraz u Beogradu deklasiravši europske doprvake sa osam golova razlike. Bila je to i prva pobjeda izbornika Slavka Goluže protiv Srbije u četiri međusobna ogleda.

Nakon početnih deset minuta nervoze i traženja, hrvatski rukometaši su posložili redove i do konca prvog dijela više nisu ispuštali prednost. U dva navrata Hrvatska je imala i pet golova viška (8:3, 13:8), a na odmor se otišlo rezultatom 13:9. U prvih 30 minuta najviše su se istaknuli Čupić sa pet golova, te Lacković sa tri gola, dok je Alilović sakupio šest obrana. Zanimljivo, Čupić je utakmicu otvorio s dva promašena zicera, no nakon toga više nije imao niti jedan promašaj.

Na otvaranju drugog poluvremena odabranici Slavka Goluže upali su u manju krizu što je Srbije iskoristila s dva brza gola primaknuvši se na 11:13. Kod rezultata 12:14 Srbi su imali i napad za minus jedan, no Alilović je sjajno reagirao. U 39. minuti Hrvatska se odvojila na plus četiri (18:14), a pet minuta kasnije ponovo smo imali pet golova viška (22:17). U 48. minuti Hrvatska je došla i do šest golova viška (24:18), a u 53. minuti je bilo plus sedam (27:20), a ubrzo i osam golova viška s koliko je na koncu i završila utakmica. U tim trenucima sjajno je branio Venio Loser koji je u svega nekoliko minuta sakupio devet obrana.

 

HRVATSKA - SRBIJA 31:23 (13:9)

LONDON. Dvorana Copper Box; Suci: Vaclav Horacek i Jiri Novotny (Češka);

HRVATSKA: Losert, Alilović; Balić 1, Duvnjak 4, Lacković 4, Kopljar 1, Vori 5, Gojun 1, Horvat 2, Vuković, Buntić, Štrlek 5, Čupić 8 (3), Ninčević. Izbornik: Slavko Goluža.

SRBIJA: Marjanac, Stanić; Vujin 6, Nikčević 1, Manojlović 2, Toskić 2, Ilić, Marković, Prodanović 1, Rnić 4, Beljanski, Vučković 5, Čutura, Stanković 2. Izbornik: Veselin Vujović

SEDMERCI: Hrvatska 3/4, Srbija 1/1

ISKLJUČENJA: Hrvatska, Srbija

31.07.2012. 20:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh