« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
varaždin

Hrvatska pregazila Srbiju 3:1

U posljednje vrijeme hrvatski nogomet se sve više raspada, ali mlada reprezentacija popravila je ukupni dojam

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak / CROPIX )
Više o

Dražen Ladić

,

mlada reprezentacija

,

hrvatska mlada reprezentacija

,

Hrvatska Srbija

,

Ratomir Dujković

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine u kvalifikacijskoj je utakmici skupine 7 za odlazak na Europsko prvenstvo u Varaždinu svladala Srbiju sa 3-1 (1-0).

Strijelci za Hrvatsku bili su Oremuš (32), Kramarić (52) i Ljubičić (82), dok je jedini pogodak za Srbiju postigao Tomić (69).

Nakon utakmice izbornik hrvatske reprezentacije Dražen Ladić rekao je kako je ponosan na svoje igrače, koji su u trenutačno teškoj situaciji za hrvatski nogomet donijeli malo svijetla.

"Ključno je bilo to što smo odigrali jednu čvrstu i mušku utamkmicu gdje smo bili bolji od, na papiru jače, reprezentacije Srbije", rekao je Ladić.

Izbornik srpske reprezentacije Ratomir Dujković čestitao je Hrvatskoj na pobjedi koja je, prema njegovim riječima, večeras bila bolja.

"Iako je bilo šansi i s jedne i druge strane, Hrvatska je preuzela inicijativu od 30. minute i mi smo došli u situaciju da 'lovimo' rezultat što je bilo jako teško. Nakon ove pobjede Hrvatska se nalazi u puno boljoj situaciji od nas u skupini", kazao je Dujković.

Hrvatska nakon tri odigrane utakmice u skupini ima šest bodova, koliko ima i Srbija, ali iz četiri utakmice. Vodi Slovačka sa sedam bodova iz tri utakmice. (hina/metro-portal)

13.10.2009. 21:51:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh