« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Hrvatska pod snijegom, zimske gume obavezne

Zbog niskih je temperatura moguća poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima, odgodite putovanje ako možete

Stanje u prometu
Stanje u prometu (Getty Images)
Više o

snijeg

,

HAK

,

stanje na cestama

Novi snijeg noćas je uzrokovao velike teškoće u prometu u Lici - u Korenici i na Plitvicama palo je oko 30 centimetara snijega, a meteorološka postaja u Gospiću izmjerila je jutros 26 centimetara novog snijega.

Snijeg otežava promet u Istri, na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te mjestimice u Slavoniji, javlja HAK.

Na ličkoj magistrali Korenica-Udbina- Gračac snijeg je zaustavio desetak kamiona i tegljača. Zimska služba "Lika cesta" u Gospiću koja održava više od 1100 kilometara cesta u zimskim uvjetima noćas je u pogon stavila svu raspoloživu mehanizaciju.

Jak vjetar i snježna mećava na području Jošana, Prijeboja, Baških Oštraija i Vratnika smanjuju vidljivost pa se vozačima savjetuje krajnji oprez.

Paški most otvoren je za sve skupine vozila. HAK upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme te da ako je moguće odgode putovanje. Zbog niskih je temperatura moguća poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog zimskih uvjeta zabranjeno je prometovanje za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama a za ostale je obvezna zimska oprema u kontinentalnom dijelu zemlje, u unutrašnjosti Istre, na sjevernom Jadranu na širem riječkom području, riječkoj obilaznici između čvorova Orehovica i Diračje, a A 7 čvor Diračje-GP Rupa, B 6 Kikovica-čvor Orehovica, na otocima Cresu i Lošinju, Rabu i Krku, te u Zadarskoj, ponegdje Šibensko-kninskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.(hina/metro-portal)

18.12.2010. 09:13:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh