« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
RUMUNJSKA - HRVATSKA 1:2

Hrvatska ostvarila solidnu pobjedu nad Rumunjskom

Debitanti zadovoljili, vratio se Dudu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić, CROPIX)
Više o

Ivan Rakitić

,

Niko Kranjčar

,

Bukurešt

,

Rumunjska-Hrvatska

,

Ciprian Marica

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom je otvorila svoje nastupe u 2009. godini, u prijateljskoj utakmici u Bukureštu svladala je Rumunjsku sa 2-1 (1-1). Pred 5.000 gledatelja na stadionu Ghencea sudio je domaći sudac Bacaj.

RUMUNJSKA: Lobont (Pantilimon, 81), Contra (Ogararu, 46), Tamas, Radoi (Goian, 73), Rat (Nicolita, 46), Codrea (Bourceanu, 72), O. Petre, Cocis (Tames, 81), F. Petre (Nesu, 46), Costea (Bucur, 81), Marica (Varga, 87)

HRVATSKA: Pletikosa, Ćorluka, Križanac, Šimunić (R. Kovač, 46), Pranjić (Čale, 71), Srna, Jurić, Modrić (Vukojević, 61, Pokrivač, 81), Rakitić, Petrić (Kranjčar, 46), Olić (Eduardo, 61)

Strijelci: 1-0 Marica (22), 1-1 Rakitić (28), 1-2 Kranjčar (75).

Nakon uvodnog odmjeravanja snaga, prvu prigodu na utakmici imala je Hrvatska, ali Mladen Petrić u 18. minuti nije dobro prihvatio loptu na vrhu kaznenog prostora, pa je loptu poslao visoko preko gola.

Samo četiri minute kasnije Rumunjska je povela, Florentin Petre poslao je okomitu loptu u naš kazneni prostor, to dodavanje presjekao je klizećim startom Križanac, ali kopta je došla točno na nogu Cipriana Marice kojemu nije bilo teško sa 10-ak metara svladati Pletikosu.

Srećom, vodstvo Rumunja nije dugo trajalo, u 28. minuti Ivan Rakitić je izveo slobodan udarac iskosa s lijeve strane sa 30-ak metara, njegov centaršut preletio je sve igrače, te je odsjeo u samom donjem kutu iznenađenog Lobonta.

Hrvatska reprezentacija u svom je prvom nastupu u 2009. godini odigrala solidnu utakmicu i ostvarila poticajnu 2-1 (1-1) pobjedu na gostovanju kod uglednog suparnika, Rumunjske.Veliku priliku da ponovno povedu Rumunji su imali u 59. minuti. Naša obrana neuspješno je pokušala postaviti zaleđe, loptu je na desnom krilu dobio Cocis, ali njegov udarac odlično je obranio Pletikosa.

Eduardo je opet 'onaj stari'

Najbolji strijelac ove generacije, napadač Arsenala Eduardo vratio se na teren u reprezentativnom dresu nakon nešto više od godinu dana u 61. minuti utakmice kada je zamijenio Ivicu Olića.

Posljednji nastup za Hrvatsku Eduardo je imao 6. veljače prošle godine u prijateljskoj utakmici u Splitu protiv Nizozemske, da bi samo 17 dana kasnije pretrpio tešku ozljedu nakon nasrtaja Martina Taylora. Eduardo nakon te ozljede još nije upisao niti jedan nastup za prvu momčad Arsenala, nastupio je samo u utakmicama pričuva.

Odmah u svojoj prvoj akciji Eduardo je žestoko uklizao u noge jednom rumunjskom igraču pokazavaši da je teška ozljeda prošlost i da će igrati kao i prije nje. A da nije zaboravio igrati pokazao je odličnom akcijom u 67. minuti kada je "promiješao" obranu Rumunjske i odlično poslužio Rakitića koji je loše reagirao.

Ipak, Hrvatska je stigla do pobjedničkog pogotka u 75. minuti. Nakon kornera došlo je do velike gužve u kaznenom prostoru Rumunjske, Eduardo je uspio pogurati loptu do Kranjčara koji je iz peterca poslao loptu u mrežu. (hina/metro-portal)

11.02.2009. 23:44:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh