« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
PRIJATELJSKA

Hrvatska odigrala nulu s Irskom

U prijateljskoj nogometnoj utakmici odigranoj na stadionu Aviva u Dublinu reprezentacije Irske i Hrvatske igrale su 0-0.

Nula u Dublinu
Više o

Vatreni

,

Hrvatska nogometna reprezentacija

,

Hrvatska - Irska

Naša reprezentacija niti u petom gostovanju u Dublinu nije uspjela slaviti. Bio je ovo treći neodlučeni rezultat uz dva poraza. Gledatelji na novom stadionu Aviva u Dublinu nisu mogli uživati u lijepom nogometu. Po povremeno vrlo jakoj kiši uzbuđenja pred vratima bila su tek sporadična.

Prvu prigodu za vodstvo imala je Hrvatska u 15. minuti kada je Strinić utrčao u kazneni prostor Irske, primirio loptu, ali u trenutku kada se spremao pucati domaći branič Kelly rukom ga je srušio na tlo. Ipak, norveški sudac Hagen nije pokazao na bijelu točku.

U nastavku utakmice opasniji su bili Irci koji su dugim loptama lako prelazili našu obrambenu liniju, ali srećom nisu opasnije zaprijetili sigurnom Pletikosi.

U 38. minuti naša je reprezentacija odigrala najbolju akciju u prvom poluvremenu, Srna je probio desni bok i ubacio prizemnu loptu na 10-ak metara od gola. Na nju je natrčao Kranjčar, no potom je poslao loptu visoko na tribine.

U nastavku utakmice Hrvatska je igrala bolje, te je uputila nekoliko udarac u okvir irskog gola, ali rezultat se nije mijenjao.

Hrvatska će sljedeće utakmice u kvalifikacijama za odlazak na EURO 2012. igrati 2. rujna na gostovanju protiv Malte, te 6. rujna protiv Izraela u Zagrebu.

IRSKA - HRVATSKA 0-0

Stadion Aviva

Gledatelja: 15.000

Sudac: Hagen (Norveška)

IRSKA: Given (Westwood, 65) - Kelly, Dunne, St. Ledger, Ward - Duff (Treacy, 83), Whelan (O'Dea, 74), Gibson, Hunt (Keogh, 65) - Long (Cox, 83), Keane

HRVATSKA: Pletikosa - Ćorluka (Vrsaljko, 74), Šimunić, Lovren, Strinić - Srna, Modrić, Vukojević (Dujmović, 86), Kranjčar (Iličević, 65) - Eduardo (Olić, 46), Mandžukić (Kalinić, 74)

 

11.08.2011. 00:09:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh