« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
90 MINUTA MUČENJA

Hrvatska na Maksimiru odigrala neriješeno s Grčkom

U susretu drugog kola F skupine kvalifikacija za Euro 2012. godine, hrvatska reprezentacija je u Zagrebu odigrala 0:0 protiv Grčke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/CROPIX )
Više o

Maksimir

,

Grčka

,

Hrvatska

,

kvalifikacije

,

Euro 2012.

Utakmica je odigrana u sjajnoj atmosferi pred više od 30.000 gledatelja, no nažalost hrvatski igrači nisu uspjeli probiti grčki zid. Bio je to treći ogled protiv Grčke u Hrvatskoj i treći neodlučeni ishod.

U ostalim susretima iz naše skupine Gruzija i Izrael su u Tbilisiju igrali bez pogodaka, dok je Latvija na gostovanju pobijedila Maltu 2:0. Golove su postigli Kaspars Gorkss (42) i Maris Verpakovskis (84).

Nakon dva odigrana kola na ljestvici vode Hrvatska i Izrael sa po četiri boda, Latvija ima tri, Gruzija i Grčka po dva boda, dok je Malta na začelju s dva poraza.

HRVATSKA - GRČKA 0:0

ZAGREB. Stadion Maksimir - 30.000 gledatelja; Sudac: Claus Bo Larsen (Danska)

Strijelci: -

Žuti kartoni: Rakitić, Srna / Torosidis, Papastathopoulos

Crveni kartoni: -

HRVATSKA: Runje - Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić - Vukojević (od 56. Rakitić), Rakitić - Pranjić,, Modrić, Kranjčar - Olić (od 71. Eduardo), Petrić (od 46. Jelavić). Izbornik: Slaven Bilić

GRČKA: Sifakis - Vyntra, Papadopoulos, Papastathopoulos, Tzavellas - Tziolis, Katsouranis - Torosidis (od 90. Seitaridis), Samaras, Karagounis (od 70. Ninis) - Salpingidis (od 59. Gekas). Izbornik: Fernando Santos

Hrvatska je čvrsto i agresivno otvorila utakmicu. Od samog starta visokim pritiskom na zadnju suparničku liniju je tjerala Grke da spas traže dugačkim ispucavanjima i olako gube loptu. Već u petoj minuti Modrić je udarcem sa 16-metara opasno zaprijetio grčkim vratima, no Sifakis je odlično obranio. Četiri minute kasnije zaprijetio je i Kranjčar, no grčka 'jedinica' je ponovo bila spremna. Nažalost, sredinom prvog dijela počeo je jenjavati hrvatski pritisak i Grci su došli do daha. "Vatreni" su i dalje imali inicijativu i veći posjed, no lopta je nedovoljno brzo kružila oko suparničkog zida i Grci su lakoćom zaustavljali naše napade. Prvu, kasnije se pokazalo i jedinu priliku u prvom dijelu Grci su imali u 19. minuti kada je Srna promašio loptu, no Samaras srećom nije iskoristio poklon. Njegov udarac sa strane je završio pored gola. U nastavku prvog dijela više nije bilo prilika niti na jednoj strani.

Drugo poluvrijeme Bilić je otvorio s jednom izmjenom, umjesto Petrića u igru je ušao Nikica Jelavić koji je već u prvom dodiru s loptom zatresao mrežu. Nažalost, novo pojačanje Rangersa bilo je u zaleđu. Deset minuta kasnije Bilić je povukao i drugi potez, umjesto Vukojevića ušao je Rakitić. Veznjak Schalkea minuta kasnije sjajno je odapeo s 20-tak metara, ali je Sifakis još jednom sjajno reagirao. Dvadeset minuta prije kraja utakmice Bilić je povukao i posljednji potez. Iz igre je izvukao Olića, a ušao je Eduardo. Uslijedio je silan pritiska hrvatske vrste, ali nažalost nije bilo promjene rezultata. (hina/metro-portal)


07.09.2010. 22:35:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh