« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
EP U KOŠARCI

Hrvatska na krilima Tomića i Popovića savladala Crnu Goru

Hrvatska je napokon odigrala jednu dobru utakmicu, izbornik Vranković manje je rotirao, pa je sedam igrača iznijelo većinu utakmice

Sjajni Tomić i Popović doveli do pobjede
Više o

Hrvatska-Crna Gora

,

Marko Popović

,

Ante Tomić

,

EP u košarci

,

Litva

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je 3. kola skupine C na Eurobasketu u Alytusu svladala Crnu Goru sa 87-81 (24-16, 22-26, 21-18, 20-21), a najzaslužniji za pobjedu bio je Ante Tomić sa 26 koševa.

Hrvatska je napokon odigrala jednu dobru utakmicu, izbornik Vranković manje je rotirao, pa je sedam igrača iznijelo većinu utakmice, i to se pokazalo kao puno bolja strategija od one pokazane u prve dvije utakmice protiv Finske i Makedonije.

Hrvati su dobro krenuli u susret, poveli 8-2, a u jednom trenutku imali smo i 12 poena viška. Prvu četvrtinu hrvatski košarkaši završili s osam koševa prednosti. No, do poluvremena Crna Gora je smanjila zaostatak na četiri poena, ali najbolji crnogorski košarkaš centar Nikola Peković skupio je tri osobne greške, i to već sredinom druge četvrtine.

U prvom poluvremenu odličan je bio centar Ante Tomić, koji je upisao 16 koševa, 5 skokova i 3 asistencije. Dobro je odigrao i Draper, koji je ostvario 7 poena i 8 asistencija.

Predah na poluvremenu koristio je Hrvatima, jer su u prvoj polovici treće četvrtine napravili seriju 14-3 i time stigli do vodstva 60-45. No, kao ni prethodnim utakmicama nismo uspjeli "prelomiti" utakmicu i otići do još uvjerljivije prednosti, pa su Crnogorci do ulaska u zadnju četvrtinu uspjeli smanjiti zaostatak na sedam poena (60-67).

Pet minuta prije kraja susreta Hrvatska je imala deset koševa prednosti (80-70), no ponovno smo ušli u neizvjesnu završnicu, jer je Crna Gora naparvila seriju 7-0, i dvije minute prije kraja bilo je 80-77 za Hrvatsku. Tada je Tomić pogodio za dva, Crnogorci su promašili tricu, a Žorić je nakon skoka u napadu pogodio dva slobodna bacanja i odveo Hrvatsku na 84-77, čime je utakmica praktično bila riješena.

Najbolji u našim redovima bio je Ante Tomić, koji je upisao 26 koševa, 8 skokova i 4 asistencije. Odličan je bio i Marko Popović sa 23 poena, koji je zabio 7 trica iz 11 pokušaja, a Draper ostvario 9 poena i 12 asistencija.

Kod Crne Gore najbolji su bili Jeretin sa 18 i Dragičević sa 17 koševa.

Danas su u našoj skupini košarkaši Makedonije nadigrali favoriziranu Grčku i to sa uvjerljivih 72-58, dok je Finska svladala Bosnu i Hercegovinu sa čak 92-64. Bila je to prva pobjeda Finaca na Eurobasketu još od 1977. godine.

Nakon tri odigrane utakmice Hrvatska ima dvije pobjede i jedan poraz, dok Crna Gora ima jednu pobjedu i dva poraza.

Uz Hrvatsku, po dvije pobjede u skupini C imaju još Grčka i Makedonija, a po jednu pobjedu su osim Crne Gore ostvarile Finska i Bosna i Hercegovina.

U 4. kolu u nedjelju s početkom u 20 sati Hrvatska će igrati protiv Bosne i Hercegovine.

 

HRVATSKA: Tomić 26, Markota 8, Bogdanović 6, Tomas, Draper 9, Andrić 3, Popović 23, Stipčević, Simon 9, Rudež, Žorić 3, Barać.

 

CRNA GORA: Vučević 4, Jeretin 18, Bakić, Šćepanović 7, Borisov, Mihailović, Cook 5, Vraneš, Bjelica 9, Dragičević 17, Peković 9, Dašić 12.

 

04.09.2011. 08:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh