« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
EP U LITVI

Hrvatska izgubila od Makedonije

Iako su vodili i 12 koševa razlike, naši košarkaši nisu pokazali ništa na terenu i izgubili su od Makedonije u zadnjim minutama

Reprezentacija igra prilično loše
Više o

EP u košarci

,

Hrvatska - Makedonija

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je poraz u susretu drugog kola C skupine europskog prvenstva u Litvi od Makedonije 76:78 (18:21, 23:16, 21:23, 14:18), javlja Hina.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Dontaye Draper sa 13 koševa, 6 skokova i 6 asistencija, Damir Markota sa 12 i Bojan Bogdanović sa 11 koševa, dok su Makedonce predvodili Bo McCaleb sa 19 i Pero Antić sa 15 koševa.

U drugim dvobojima iz C skupine BiH je pobijedila Crnu Goru 94:86, dok je Grčka slavila protiv Finske 81:61.

Na ljestvici vodi Grčka s dvije pobjede, dok Hrvatska, BiH, Makedonija i Crna Gora imaju pobjedu i poraz. Finska je na začelju s dva poraza.

U trećem kolu Hrvatsku u subotu s početkom u 20 sati očekuje Crna Gore, dok se u ostalim susretima sastaju Finska i BiH, te Grčka i Makedonija.

HRVATSKA - MAKEDONIJA 76:78

ALYTUS. Alytus Arena - 500 gledatelja;

HRVATSKA: Tomić 10, Markota 12, Bogdanović 11, Tomas 5, Draper 13, Andrić 1, Popović 3, Stipčević, Simon 10, Rudež, Žorić 7, Barać 4. Izbornik: Josip Vranković

MAKEDONIJA: Antić 15, Samardžiski 8, Ilievski 18, V.Stojanovski 5, McCalebb 19, Mirakovski, Sokolov, D.Stojanovski 2, Simonovski, Gečevski 10, Dimčevski, Čekovski 1. Izbornik: Marin Dokuzovski

Nakon teško izborenog trijumfa protiv Finske, odabranici Josipa Vrankovića su ponovili blijedu partiju i protiv Makedonije, no ovoga puta nisu uspjeli iščupati pobjedu. Srčani i hrabri Makedonci ostvarili su pravi podvig koji ih je vratio u igru za plasman drugi krug. Hrvatska je do sada četiri puta igrala protiv Makedonije i sva četiri puta je slavila, jednom sa čak 56 koševa razlike. I ovoga puta je bila blizu pobjede, no nije znala iskoristiti ponuđeno.

Posljednji put Hrvatska je ubilježila dvije pobjede na otvaranju nekog europskog prvenstva 1995. godine u Grčkoj gdje smo osvojili brončanu medalju, posljednju na nekom velikom natjecanju. Nadali smo se kako bi i Litvi napokon mogli spojiti dvije pobjede, no niti ovoga puta nismo uspjeli.

Hrvatska je ponovo imala problema na otvaranju utakmice. Ne toliko u obrani, koliko u napadu. Prve dvije minute bili smo bez koša, a do pete minute zabili smo svega šest koševa. Srećom, niti Makedonici nisu briljirali iako su u dva navrata imali i pet koševa viška (13:8, 21:15).

Druga četvrtina je donijela daleko bolje hrvatsko izdanje. Od minus dva (19:21) okrenuli smo na 23:21 ne primivši koš tri minute. Draperu se pridružio i Bogdanović i 'kockasti' su već dio četvrtine bili u prednosti. Tri minute prije kraja četvrtine stigli smo i do plus šest (35:29), a na poluvremenu smo imali četiri koša viška (41:37). Kada je Hrvatska na otvaranju treće dionice načinila 8:0 i pobjegla na plus 12 (49:37) činilo se kako je sve gotovo. No, vrlo brzo smo prokockali prednost i do kraja utakmice smo gledali izjednačenu i neizvjesnu utakmicu u kojoj je Hrvatska imala zadnji napad i priliku za pobjedu, no Bogdanović je promašio tricu. Osim gubitka bodova utakmica protiv Makedonije donijela je i dodatne probleme, jedan od ključnih igrača Marko Tomas se ozlijedio. Sumnja se na zadnju ložu i pitanje je hoće li moći više igrati.

02.09.2011. 07:59:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh