« Znanost
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
MENSA

Hrvatska Mensa poziva na testiranje inteligencije u pet gradova

Testiranja će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana

Testiranje inteligencije
Testiranje inteligencije (Arhiva)
Više o

Mensa

,

testiranje

,

Hrvatska Mensa

Hrvatska Mensa krajem studenoga i tijekom prosinca održava testiranja inteligencije u nekoliko gradova, Zagrebu u subotu 27. studenoga, Karlovcu, Pazinu i Zadru u subotu 4. prosinca, a u Osijeku 11. prosinca. Testiranja će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u Hrvatskoj trenutno okuplja više od 800, a u svijetu oko 140 tisuća članova.

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika. Na svim testiranjima je potrebno pridržavanje epidemioloških mjera uz obvezno nošenje zaštitnih maski. Na svakoj pojedinoj lokaciji testiranja, COVID potvrde su potrebne ovisno o primjeni odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske na svaku od institucija u kojoj se održava testiranje ili o internoj odluci svake pojedine institucije.

„Ove godine nam veliko zadovoljstvo predstavlja ponovno održavanje testiranja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu nakon dugog niza godina, s čijim predstavnicima imamo vrlo dobru suradnju. Potrebno je naglasiti da se sva testiranja provode pridržavajući se pritom svih protuepidemijskih mjera. U Mensi osim druženja članova, postoji i mogućnost za putovanja s ostalim članovima tijekom godine, bilo diljem države, bilo u inozemstvu. Iduće godine je predviđeno europsko okupljanje Mense u Strasbourgu, a međunarodno u susjednoj Crnoj Gori, a na oba okupljanja planira otputovati veliki broj naših članova", rekao je Đuro Lubura, predsjednik Hrvatske Mense.

Mensa u Hrvatskoj djeluje od 1997. godine, a sljedeće godine obilježava 25. godišnjicu postojanja. Prijava na testiranje moguća je na licu mjesta ili putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojoj se može pronaći više informacija o testiranju, a svi koji se prijave online ostvaruju pravo na popust na cijenu testiranja.

Osim druženja i putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, u rasponu od posebnih pogodnosti i popusta kod telekomunikacijskog operatora A1 Hrvatska do putovanja vlakom na svim relacijama unutar Hrvatske uz 50 posto popusta u suradnji s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz. Sve ostale pogodnosti možete provjeriti na službenim stranicama www.mensa.hr

19.11.2021. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh