« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
nije alarmantno

Hrvatska Lutrija neće otpuštati zaposlene na neodređeno

Za u medijima navedeni podatak o otpuštanju 200 radnika iz Hrvatske Lutrije ističu da je potpuno proizvoljan i netočan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marija Mihić/CROPIX )
Više o

otpuštanje radnika

,

otkazi

,

Hrvatska lutrija

,

rad na neodređeno

Hrvatska Lutrija u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala uspješno, niti jedan njen radnik zaposlen na neodređeno vrijeme neće biti otpušten, a samo dijelu radnika na određeno vrijeme, koji su i bili zaposleni u doba porasta poslova u casinima i automat klubovima, zbog prestanka potrebe neće biti produžen ugovor o radu.

Priopćili su to danas iz Hrvatske Lutrije demantirajući medijske napise o "alarmantnom" stanju u Hrvatskoj Lutriji i ističući da je u medijima navedeni podatak o otpuštanju 200 radnika potpuno proizvoljan i netočan.

Ističući da je Hrvatska Lutrija d.o.o. u 2009. godini poslovala uspješno, navode da je u prvih devet mjeseci ove godine ostvareni prihod za 5,23 posto viši od ukupnog prihoda ostvarenog za isto prošlogodišnje razdoblje, dok u odnosu na plan povećanje iznosi 3,9 posto.

Napominju da je u segmentu poslovanja u automat klubovima i casinima, kao i na cijelom hrvatskom tržištu, kumulativni utjecaj recesije i primjene Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda te jake konkurencije rezultirao padom prihoda. Za prvih devet mjeseci u odnosu na isto razdoblje prošle godine prihod je u tom segmentu poslovanja pao za 14,04 posto.

Za u medijima navedeni podatak o otpuštanju 200 radnika iz Hrvatske Lutrije ističu da je potpuno proizvoljan i netočan.

"Ni jedan radnik Hrvatske Lutrije, zaposlen na neodređeno vrijeme, neće biti otpušten. Dijelu radnika na određeno vrijeme, koji su svoj radni odnos i zasnovali u trenutku kad je opseg poslova u casinima i automat klubovima bio u porastu, zbog prestanka potrebe neće biti produžen ugovor o radu", navodi se u priopćenju.

Pritom se napominje da u Hrvatskoj Lutriji po ugovoru o radu na određeno vrijeme u automat klubovima i casinima radi 73 radnika.

Iz Hrvatske Lutrije navode da u međuvremenu, u skladu s postojećom gospodarskom situacijom i dalje nastoje pronaći rješenja kroz racionalizaciju i optimizaciju poslovanja kako bi osigurali nastavak rada svojih automat klubova. (hina/metro-portal)

27.11.2009. 12:56:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh